Anguria in salamoia - Pepene rosu murat ( in saramura )

un barattolo di vetro o plastica di 5 l
1 anguria grande
santoreggia
aglio
rafano ( radice)
aneto ( fusti con fiori e semi seccati)
sale
acqua
laviamo l'anguria e si e troppo grande lo tagliamo prima in 4 e poi a fette, se sono piccoli gli mettiamo interinel barattolo mettiamo fette d'anguria o piccole angurie e tra di loro: santoreggia, spicchi d'aglio puliti ma interi, anetofiniamo con altro aneto o ramoscelli di amarenachiudiamo il barattolo con cellofano e spago e lo mettiamo nella cantina o in un posto fresco.





reteta din revista Practic
un borcan de 5 l.
1 pepene mare
cimbru,usturoi,o radacina de hrean,tulpini/tije de marar uscat (cu flori),sare ,apa

Se spala pepenele si dc e mare se taie in 4 si apoi felii ( sa rezulte felii subturi din sferturi) dc sunt pepenasi mici ii lasam intregi.Asezam feliile sau pepenasii in borcanPrintre straturi sau pepenasi punem : cimbru, catei de usturoi curatati, radacina de hrean curatata si taiata in lungime, mararulDeasupra punem mai multe tije/tulpini de marar sau chiar crengute de visin ca sa le tina sub apa.Pregatim saramura rece clasica : 1 l de apa cu 1 lingura de sare groasaTurnam saramura ( pt un borcan de 5 l e nevoie de 3-4 l de lichid) cit sa acopere pepenii.Legam borcanul cu celofan si dam la rece.O sa fermenteze putin deci atentie ca poate sa murdareasca.... sa iasa lichid de sub celofan.

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