Piede di maiale al forno - "Adidasi"de porc la cuptor


Ingredienti ( ricetta originale):
-4 zampe di maiale
-2 cipolle
-5 spicchi d'aglio
-prezzemolo
- magiorana
-1 tubetto di crema gulyas
-2 cucchiai di strutto o olio per friggere
-250 ml vino bianco (demisec)
-1 l brodo di carne
-acqua q.b.
Le zampe si lavano e si puliscono per bene, si tagliano in due parti
Spennellate con la crema di pepperoncino  e si lasciano al  freddo per 1 ora e poi si friggono nel strutto con la cipolla . Aggiungiamo prezzemolo, aglio, sale, pepe, brodo, vino, maggiorana e acqua ...
mettiamo al forno per 2 ore e lasciamo cuocere

le mie modifiche :

al posto della cipolla delle carote
al posto della maggiorana ... origano e santoreggia
al posto della crema gulyas... passata di pomodoro e pepperoncino

nelle ultime 15 minuti ho aggiunto delle mele verdi tagliati in 4 .. come contorno




in romana :


Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
-4 picioare de porc
-2 buc.ceapa de marime mijlocie
-5 catei de usturoi
-o legatura de patrunjel verde
- maghiran(majoranna)
-1 tub de crema gulyas(gulas)
-2 linguri mari de untura ptr. prajit
-250 ml vin alb(demisec)
-1 l supa de pui sau vita (cand nu am supa o prepar din cubuletele de la Knorr)
-si apa la nevoie


picioarele de porc se spala si se curata iar apoi daca nu au fost deja taiate de macelar se taie in doua.
Se ung cu crema de gulyas si se lasa la rece 1 ora


dupa ce am lasat la rece macar 1 ora le prajim in untura si adaugam ceapa taiata cubulete.

se adauga patrunjelul tocat.usturoiul feliat, sare,si piper,dupa gust,supa,vinul,maghiranul(un praf de sare mai mare),si apa cat sa fie acoperite unghiile si se dau la cuptor


dupa 2 ore le scoatem din cuptor



cu modificarile mele ...


i-am trambalat din un vas in altul... prima oara unul mai inalt sa stea bine acoperiti de lichid, acum de o ora in tava ...n-am pus ceapa si nici usturoi ca sa nu risc vreu divort dar am pus niste felii de morcov , n.am avut maghiran si am pus origan si cimbru , iar in loc de sosul ala ca n-am prea stiu eu ce e am pus rosii pasate si praf de ardei iute ... Si vin evident ... arata bine s-au cam desfacut de pe os cred ca le-am copt prea mult dar mai bine asa sa fie soriciul ala moale


Deci patrunjel n-am pus cu toate ca aveam verde in balcon dar am pus origano si cimbru . Ceapa nu s-a simtit ca lipseste .. poate de la vin care era mai sec... poate de la boia /paprica iute cu care am frecat putin adidasii impreuna cu pasta ( de fapt pulpa de rosie proaspata )... Poate si de la morcov care a imbunatatit gustul ... Cred ca mergeau si niste ardei gras pus in ultima jumatate de ora in sos ... Oricum foarte buni, eu am mincat mai mult sosul , ca soriciul nu imi place si in rest nu mai era nimic pe oasele si cartilajele alea ... mai avem si miine . A fost bine ca s-a desfacut de pe os ... ca era totul moale ..





azi am pus in tava mere verzi curatate de coaja si de casuta cu seminte si toate cubulete sa pluteasca in sosul de rosii ramas ... La cuptor vreo 10-15 minute pina s-au copt merele, apoi le-am strivit cu furculita, puteam a le las si intregi sau sa sot tot sosul si sa il mixez separat dar lenea a fost mare .... Gata si garnitura ( decit iar cartofi, fasole boabe mincare sau varza calita mai mergeau dar n.aveam asa ca m-am orientat spre mere )!!!
Deci combinatia mere cu porc e DIVINA!!! taie orice greata ... nici nu se compara cu altceva ...

Nessun commento:

Ultimi commenti