Barca a vela con le zucchine ripiene - Barca cu pinze din dovlecel umplut - tehnica





ingredienti:
Zucchine
per il ripieno:
carne macinata
salvia, prezzemolo
sale e pepe
passata di pomodoro
uovo
olio


* Un pezzo di buccia di zucchina sara' la vela della barca e il albero della nave uno
* per non bruicciachiare i stuzzicadenti ( come ho fatto io) le mettiamo a bagno in acqua
* quando avette svuotato le zucchine prepaarte la carne... carne + sale+ pepe'+ salvia e prezemolo+ uovo
* riempiamo le zucchine e le addagiamo nella teglia , intorno mettiamo passata di pomodori e l'interno delle zucchine piu'
* copriamo tutto con la foglia d'aluminio e inforniamo ... quando le zuchine sonno pronte togliamo la foglia e mettiamo i stuzzicadenti e la vela fatta di buccia di zucchina
* lasciamo al forno per altri 10-15 minuti o anche meno ....

la vela puo' essere construita anche con una fetta di pan carre' schiacciata leggero con il mattarello


in romana:


Reteta nu e importanta .. am scris.o ca sa ocup spatiu pe blog ( sa umplu foaia ca la examen cind nu cadeai pe subiect ) .... dar ideea cu vela si catargul vroiam sa o "expun"


ingrediente : dovlecei scobiti carne tocata salvie, patrunjel, sre , piper ou sos de rosii ulei scobitori pt catarge ....

* o bucata din coaja de dovlecel taiata inainte de a incepe sa scoateti miezul va va fii folositoare pe post de vela .. infipta in scobitoare...

* ca sa nu se arda scobitorile in cuptor cum am patit eu sa le puenti in apa inainte de a incepe pragatirea dovleceilor

* cind ati golit dovleceii pregatiti carnea .. eu n-am pus nici ceapa nici orez .. dar dc va place puteti sa puneti ...deci in dovleceii mei e numai carne + sre+ piper+ salvie si patrunjel proaspat tocate+ ou

* se umplu dovleceii , se pun injurul lor ( dc vrti putin din miezul lor ) si putina apa ( pina sub linia de jumatate a dovleceilor)

* se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor ... cind sunt gata copti ( inmuiati ) se scoate folia si se adauga sosul de rosii si bucatile de coaja de dovlecel infipte in scobitori si apoi in carne....

* se continua la cuptor inca alte 10-15 min maxim .... dc nu vreti sa ardeti sanu vreti sa puneti coaja de dovlecel pe post de vela... ii ornati direct in farfurie : o felie de piine caruia i s-a decupat miezul se striveste putin cu un sucitor sau cu o stilcla /pahar ca sa se subtieze dar sa capete si putina elasticitate .. apoi se infige pe post de vela in scobitoare si scobitoarea in dovlecel ....


cred ca in loc de pofta buna se potriveste urarea "vint din pupa !!"

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