Panini con verdure e semi di papavero - Chifle cu verdeaţă şi mac (post)

impasto:
20 g lievito di birra fresco,
prezemolo, timo,
100 g crusca,
400 g farina integrale,
2 cucchiai sale grossa,
2cucchiai semi di papavero,
1 cucchiaino zucchero,
1 cipolla,
3 cucchiai d'olio

Facciamo un impasto con il lievito sciolto con il zucchero, 1 cucchiaio di farina e 100 ml acqua tiepida.Lasciamo a lievitare per cca 15 minuti. La cipolla pullita e tagliata a cubettini lo facciamo rosolare in 2 cucchiai d'olio.Prezzemolo e timo tagliatti e ammalgamati con la farina, la crusca, il lievitino e la cipolla aggiungiamo cca 300 ml acqua tiepida e impastiamo. Lasciamo a lievitare al caldo per piu' di 20 minuti. Dividiamo il impasto lievitato in 10 pezzi. In una teglia unta con il resto di olio o con la carta da forno mettiamo i panini e li facciamo spennellare con acqua e poi con semi di papavero e sare grossa , lasciamo a lievitare altri 20 minuti. Inforniamo e cuociamo a fuoco medio per 35 minuti .

in romana:

Ai nevoie de:
20 g drojdie proaspătă,
1/2 legătură pătrunjel sau 1 linguriţă pătrunjel uscat,
1 linguriţă cimbru,
100 g tărâţe,
400 g făină integrală de grâu,
2 linguri sare grunjoasă,
2 linguri seminţe de mac,
1 linguriţă zahăr,
1 ceapă,
3 linguri ulei.

Cum procedezi:
Faci o maia din drojdie, zahăr, 1 lingură de făină şi 100 ml apă călduţă, pe care o laşi să crească la cald, timp de 15 minute. Cureţi ceapa, o tai mărunt şi o căleşti în 2 linguri de ulei până devine sticloasă. Speli verdeaţa şi o toci fin. Într-un castron pui făina, tărâţele, cimbrul, pătrunjelul, maiaua, ceapa scursă de ulei şi aproximativ 300 ml apă călduţă şi frămânţi un aluat pe care îl laşi să crească la loc cald, timp de 20 de minute. Împarţi coca în 10 bucăţi. Ungi tava cu uleiul rămas. Dizolvi 1 lingură de făină în 100 ml apă călduţă. Ungi chiflele cu făina dizolvată în apă şi le presari cu mac şi sare grunjoasă, apoi le laşi la crescut încă 20 de minute. Coci chiflele la foc mijlociu, timp de 35 de minute.

Sfatul meu! ( nu al meu personal.. asa scria in revista ) Chiflele proaspete sunt excelente la micul dejun, unse cu pate vegetal sau cu margarină şi verdeaţă.

Nessun commento:

Ultimi commenti