Polpettine in umido al odore di dragoncello - Chiftelute marinate cu tarhon- la cuptor



400 gr carne macinata
1 patata media
2 carote
1/4 pepperone
1 uovo
prezzemolo
aneto
santoreggia
sale e pepe

facciamo una salsa di pom0dori e dragocello
mettiamo le polpette nel piatto per forno con il sugo di pomodoro e dragoncelo e aloro
cotte al forno


in romana:





pt chiftele 400 gr carne tocata 1 cartof mediu 2 morcovi 1/4 de ardei gras rosu 1 ou patrunjel, marar, cimbru putin - eu am avut numai uscate sare si piper pt sos 1 cana de suc gros de rosii apa sa il lungeasca dar dc vreti puteti pune numai rosii putin ulei ( dar nu tb ca a iesit grasimea din carne) foi de dafin tarhon sare, piper * am tocat in robot cartoful si morcovii cruzi, dc vreti puteti pune si ceapa ( eu nu), apoi in castron am amestecat toate ingredientele ...am format chiftele mari si rotunde stil perisoare * le-am asezat in tava de Pirex * am turnat peste ele sosul si citeva frunze de dafin + tarhon * am copt la cuptor pina s-au rumenit bine chiftelele si sosul a scazut ...

Nessun commento:

Ultimi commenti