Ciambella con mele - Colac cu mere




Ingredienti :
5 mele sbucciate e senza torsolo ( 2 1/2 tagliate a cubetti e 2 1/2 a fette)
1 uovo
200 gr zucchero
50 gr burro (margarina) sciolto
200 ml latte tiepido
300 gr farina
1 cucchiaio liwevito per dolci
vaniglia

Iniziamo con scaldare il forno, imburriamo e infariniamo la teglia e lo mettiamo nel frigo.
Le mele cubetti le mettiamo in una teglia e le faccciamo passare nel forno caldo per evaporare l'acqua
Ammalgamiamo lo zucchero con l'uovo, aggiungiamo il burro fusso e il latte e poi la farina con il lievito . Versiamo nel impasto le mele cotte ( i cubetti) . Versiamo tutto nella teglia che fino a questo momento era nel frigo e mettiamo sopra le fete di mela . Inforniamo al inizio a 200°C e dopo 5-10 minuti a 180°C. Facciamo cuocere fino quando avra un colore dorato.

Il composto nella teglia non deve essere piu' alto de 3-4 cm perche rischia din non cuocere in mezzo.




in romana:





Ingrediente :
5 mere curatate de coaja si cotor ( 2 1/2 taiate cubulete cit unghia mica si 2 1/2 taiate felii )
1 ou
200 gr zahar ( se poate si mai putin dc nu va place f dulce)
50 gr unt (margarina) topit si racit
200 ml lapte la temperatura camerei
300 gr faina
1 lingura de praf de copt
zahar vanilat sau vanilina
unt/margarina si putina faina pt uns si pudrat tava

Se incepe prin a incalzi bine cuptorul ...si a unge si pudra tava pe care o punem in frigider ( sau mai departe de vreo sursa de caldura ). Merele cubulete le punem intr-o tava , vas de Jena sau cratita si le dam la cuptor sa se inmoaie putin si sa se mai evapore din apa continuta pina cind le vom utiliza ... Se freaca zaharul cu oul, se adauga untul lichid si laptele si apoi faina in care ati pus deja praful de copt. Se amesteca bine cu telul para si se adauga marele cubuletze scoase din cuptor. Compozitia care e destul de "curgatoare" se varsa in tava deja pregatita . Se orneaza cu felii de mar deasupra si se da la cuptor. Mai intii la foc maricel apoi il micsoram spre mediu si lasam pina cind e coapta si are o culoare rumenita ca de chec ...

Compozitia in tava nu tb sa fie f inalta cca 3-4 cm pt ca avem merele in compozitie si riscam sa ramina cruda in mijloc.

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