sabato 7 aprile 2007

Cornetti salati ripieni - Cornuri sarate umplute



impasto: 
500 gr farina 00
 250 gr patate lesse e schiacciate 
250 ml latte 
25 gr lievito di birra 
1 cucchiaino di zucchero o miele
2 uova 
100 gr burro  
sale 
 impastiamo e  lasciamo a lievitare poi stendiamo e tagliamo a triangoli 

 ripieno : 
formaggio e wurstel
ricotta

 infornate a 180°C 


romana

 aluat : 
500 gr faina 
250 gr cartofi fierti si striviti 
250 ml lapte
 25 gr drojdie de bere 
1 lingurita de zahar ( pt drojdie) 
2 oua 
100 gr unt topit 
1 lingura de sare 

se face un aluat care e destul de moale si se lasa la dospit, cind e crescut se rastoarna pe planseta cu faina si se mai framinta ( doar prin impachetare de la margini spre centru fara sa il apasam prea tare ).

 umplutura : 
 cascaval + cremvurst taiate marunt 
urda

 se coc la 180°C