Fettuccine Alfredo - Fettuccine cu sos Alfredo

200 g di fettuccine
100 g di burro freschissimo
100 ml panna
100 g parmigiano grattugiato a mano e stagionato
noce moscata
sale e pepe q.b.
Fettuccine Alfredo Questa salsa, famosissima negli Stati Uniti, è stata creata nel ristorante Alfredo di via della Scrofa in Roma e conosciuta come linguine al triplo burro. È semplicissima ed è basata su ingredienti freschissimi e di ottima qualità.

Mentre l'acqua bolle, in una capiente padella sciogliete il burro nella panna. Fate cuocere a fuoco basso, non deve bollire, mescolando di tanto in tanto e aggiungete un pizzico di noce moscata.

Scolate le fettuccine ben al dente e versatele nella padella, amalgamate bene, aggiungete il parmigiano, fatelo fondere bene e aggiungete il pepe. Servite subito.

in romana:

200 g de fettuccine ( sunt paste late ca tagliatellele)
100 g unt proaspat
100 ml smintina .. aia dulce italiana .. nu acra ca in RO
100 g parmezan ras
nucsoara
sare si piper cite nevoie
Sosul asta, faimos in SUA, a fost creat in restaurantul Alfredo din via Della Scrofa, Roma si e cunoscut ca Linguine cu unt triplu (linguinele sint ca spaghetele dar strivite ..mai ca o panglicutza .. ). E simpla si se bazeaza pe ingrediente proaspete si de ff buna calitate
In timp ce apa fierbe, intr-o tigaie incapatoare se topeste untul in smintina. Se coace la foc mic, nu tb sa fiarba, se amesteca din cind in cind si se adauga un praf de nucsoara .
Se scurg fettucinele ( fierte "al dente" ) si se rastoarna in tigaie, se amesteca bine, se adauga parmezanul, se topeste bine si se adauga piper ( obligatoriu macinat atunci pe loc ! asta am auzit eu din alta parte ) .

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