Aringa al forno (ricetta svedese)- Fileuri de hering la cuptor (reteta suedeza)



ingredienti per 4 :
4 filetti d'aringa
alcuni funghi champignon
maionese ( la metta della quantita ottenuta con 1 uova, 200 ml olio, sale, limone e senape )
sale
pangrattato

contorno:
patate lavate, sbucciate, tagliate a fette e lesse in acqua con sale e semi d'anetto ( o finocchio)

iniziamo a preparare la maionese
laviamo i funghi e gli affettiamo
mettiamo nella pirofila maionese , il pesce , intorno i funghi
sopra il pesce pangrattato e un bel strato di maionese (1.5 cm)...
copriamo la teglia e inforniamo a 180-200 °C per 5 minuti , scopriamo la teglia e lasciamo a cuocere per altri 15 minuti ( questi soni i tempi per delle aringhe piccole come le mie .. per un pesce piu' grande lasciate nel forno di piu' )

in romana :

Reteta mi-a fost povestita de prietena mea suedeza dupa cum a pregatit de curind soacra ei pestele ... evident ca se poate face cu orice peste file .. eu aveam hering ....la inceput am fost si eu neincrezatoare, nu stiam cum se va comporta maioneza la cuptor dar m-a linistit " se coaguleaza ca doar are ou " .... miroase bine .... asa ca abia astept sa gust ... mai tirziu pun si poza cu bucata in farfurie ...

ingrediente pt 4 portii pt peste :
4 fileuri de hering
citeva ciuperci ... crude, evident curatate
maioneza (jumatate doar din cita maioneza obtineti din 1 ou si 200 ml ulei , sare, lamiie, mustar )
sare
pesmet

garnitura :
cartofi curatati si taiati bucati fierti in apa cu sare si seminte de marar ... in felul asta prind gust si aroma de marar ....

- se incepe prin a pregati maioneza .. eu am facut.o in borcan pt ca sa ramina acolo ce nu imi era de folos .. - se curata ciupercile si se taie felii
- in vasul pt cuptor se pune putina maioneza acolo unde o sa asezati pestele ( asta am facut dupa capu meu dar am zis sa nu stea pestele pe uscat )
- de jur imprejur se pun ciupercile ... eu am pus un strat mai saracacios dar dc vreti puneti mai multe ... insa NU asezati ciuperci sub peste ... asa cum se intimpla si dc puneti pestele pe "pat " de cartofi sau alte legume aceasta vor lasa apa si pestele se va fierbe / aburii in loc sa rezulte crocant ( sfat de la soacra suedeza .. de la mama retetelor cu pesti !)
- asezati pestele in mijloc si peste el eu am pus putin pesmet
- peste peste se pune un strat generos de maioneza (1.5 cm maxim)...
- peste maioneza eu am pus putin pesmet .. din nou aceasta inovatie imi apartine ..de data asta m-am gindit sa faca putina crusta ...
- am ornat cu niste sferturi de ciuperci ...
- am acoperit vasul cu staniol si l-am aruncat in cuptorul incins la maxim ...
- am micsorat insa temperatura la mediu dupa ce am introdus vasul
- am copt acoperit cu staniol 5 minute si apoi alte 15 descoperit ... in fine timpul asta e in functie de peste, cantitate, grosimea lui ... etc ....

ps n-am folosit decit citeva dintre ciupercile fotografiate

Nessun commento:

Ultimi commenti