sabato 23 settembre 2006

Fish and chips in variante casalinga - "Fish and chips" in varianta casnica ...


ingredienti:
8 filetti di pesce (sardine)
1 tuorlo
60-80 gr farina
1/4 bicchiere di birra
1 albume montato a neve
1 cucchiaino di burro fuso
1 spicchio d'aglio
patate
paprica

Mettete la farina , il tuorlo, la birra e il burro fuso. Amalgamate tutto accuratamente col frullino e lasciatelo riposare per il tempo di preparare le altre cose. Tagliate le patate a spicchi che cuocete in acqua bollente per solo 5-7 minuti. Scolatele, asciugatele, salatele, spolveratele con della paprica e sale grosso, mettetele nel forno a 220° fino che hanno raggiunto un colore dorato
Montate gli albumi e aggiungeteli all'impasto mescolando lento dal basso verso l'alto.
Passate i filetti due volte nell'impasto e friggeteli nell'olio molto caldo (circa 180°)- in quale io ho messo lo spicchio d'aglio per aroma - fino che hanno preso un colore dorato.





Ingrediente :
Fileuri de peste ( 8 sardine mici)
1 galbenus
60-80 gr de faina
1/4 pahar cu bere
1 albus batut spuma
1 lingurita de unt topit
1 catel de usturoi
ulei pt prajit
cartofi
paprica

Cartofi ( numarul lor ... dupa placerea fiecaruia): i-am fiert cca 5 minute, apoi scursi bine i-am uns cu ulei si apoi sarat cu sare grunjoasa si pus paparica. Amestecati bine ... si pusi la cuptorul incalzit si la cam 220 °C, pe hirtie de copt pina se rumenesc.
Pestele : eu am avut niste sardine mici carora "le-am rupt capul" si cu mina stinga le tineam iar cu dreapta le scoteam usor sira spinarii in asa fel ca sa ramina numai fileul de la peste dar sa nu se desparta cele 2 fileuri ... din pacate n.am poza de la operatiunea decapitarea .
Aluatul pt peste: se amesteca faina cu galbenusul, cu untul topit si apoi cu berea cit sa iasa o compozitei destul de groasa. E bine sa bateti cu mixerul compozitia ( a mea era prea putina ca sa mai murdaresc mixerul ).Se adauga si albusul batut spuma .. Si totul devine ca un aluat de clatite mai gros. Fileurile se tavalesc prin aluat de 2 ori si se prajesc in mult ulei bine incins in care eu am pus un catel de usturoi necuratat cit sa lase aroma ...pina prind o culoare mai inchisa . Se serveste cu maioneza sau cu unt aromat ...