Flognarde / Clafoutis


4 uova
125 gr zucchero
80-100 gr farina
60 gr burro (30 gr sciolto e 30 gr cubetti)
250 ml latte
400 gr albicocche

- sbattiamo le uova con lo zucchero
-aggiungiamo 30 gr burro sciolto
-aggiungiamo anche la farina e poi versiamo tutto il latte e facciamo amalgare con la frusta
- aggiungiamo anche le albicocche lavate e tagliate a fette
-versiamo nella teglia e sopra addagiamo il resto del burro
- inforniamo a 180 grade per 40 minunti

in romana:



4 oua intregi
125 gr zahar
80-100 gr faina
60 gr unt din care 30 gr topit si 30 gr cuburi
250 ml lapte
400 gr de caise
- se bat ouale spuma cu zaharul
- se adauga 30 gr unt topit
-se adauga faina si apoi laptele si se amesteca cu telul eu am adaugat si caisele taiate felii , turnam in vas... deasupra restul de unt... la cuptorul gata incalzit la 180 grade pt 40 min... se pudreaza cu zahar pudra cind e gata ..

1 commento:

gabi ha detto...

arata f. bine Clafoutis-ul tau,draga Cristina!il voi face pt.c-ador prajitura asta!noapte buna!gabi

Ultimi commenti