Polpette al forno - Frigarui/crochete din carne tocata







Ingredienti per 4 polpette ripiene:
carne macinata 200 gr
aneto e prezzemolo
sale, pepe, chiodi di garofano
2 sotilette
1 uovo
latte
pangratato

come nelle foto : la carne con i condimenti , una metta sotiletta e tutto intorno al spiedo , poi impanata : uovo con latte e pangratato..

cotte al forno o fritte in padella
per la variante al forno dovete metere gli spiedini di legno al bagno in acqua per 30 minuti prima





la TV au preparat aceste crochete - frigarui si deci m-am grabit sa le execut si eu, un pic modificate : ei le-au prajit in ulei eu la cuptor in tava pe hirtie de copt . Este o reteta super usoara pe care oricine o poate modifica in functie de preferinte.
Modul de a le pune pe "tzepushe" insa mi-a placut cel mai mult.
Ingrediente pt 4 crochete:
4 bete de frigarui...
carne tocata cam 200 de grame
marar si patrunjel
sare, piper, 3 cuisoare pisate 2 felii de brinza topita 1 ou batut cu putin lapte pesmet


Am taiat fisii feliile de brinza topita ( eu le-am pus duble.. ei numai un singur strat). Si le-am infipt in batul de frigaruie .


Am impartit carnea ( din ochi .. ) in 4 parti egale , dupa numarul frigaruilor. Am pus jumatate din fiecare cantitate de carne in palma si peste batul cu brinzica... Si am acoperit cu restul de carne tocata . Apoi i-am dat forma de crocheta . Important este atunci cind vreti sa le prajiti sa acoperiti bine brinza cu carnea , caci brinza care se topeste si reuseste sa iasa din crocheta se varsa in ulei si se arde usor.. facind fum, innegrind uleiul...
Fiecare crocheta am trecut-o prin ou batut + lapte (reteta originala e fara lapte dar eu il prefer asa .. ) si apoi prin pesmet, dupa care am trecut la urmatoarea crocheta..


inainte de a le pune in tava am invelit batul in firtie de staniol ca sa nu se arda . Si ma corectez , trebuia sa pun mai putina brinza si sa le acopar mai bine cu carne sau sa le dau de 2 ori prin ou si pesmet ... cert e ca s-au crapat si a iesit brinza lichida pe hirtie in tava ...


Deci dupa vreo 30 minute la foc mare eu le-am pirlit deci sa nu faceti ca mine... Si nici sa nu stati la telefon cit stau crochetele in cuptor - tot ca mine .. ci sa le mai verificati din cind in cind . Eu le-am verificat cind a ajuns fumul din bucatarie pina in biblioteca ... In plus cred ca cel mai bine era sa le pun la foc mijlociu ... asta e din greseli se invata Sa nu le faceti asa cilindrice decit daca le prajiti in ulei, daca le faceti in tava ca mine sa le dati o forma de paralelipiped.. eu nu am facut dar imi dau seama ca era mai bine) ca sa le puteti invirti din cind in cind caci tind sa se pirleasca acolo unde sunt asezate pe hirtie si nu deasupra ! aici in poza una bucata frigaruie pirlita .. hirtia de staniol nu a servit prea mult ca batul e oricum negru. Deci puteti sa le serviti cu batul invelit in staniol, arata bine.





Ei au pus ulei cam de 2 degete in tigaie si au prajit numai crocheta , batul era afara din ulei, asezat pe marginea tigaii oarecum .. La sfirsit au luat un pahar mai inalt si au infipt betele in pahar iar crochetele erau ca florile in vaza .. Eu ma gindeam , inspirata oarecum de un alt forum unde erau flori din fructe, ca pe linga betele cu crochete in pahar mergea tare bine si niste bete in care sa tai un ardei cu forma de biscuiti ca o floare si sa pui deasupra o rosie mica sau brinza sau maslina ca si cum ar fii pistilul florii ... si sa le infigi in paharul - vaza.. Iar in pahar frunze de salata verde pe post de frunzele florilor..

Nessun commento:

Ultimi commenti