sabato 30 settembre 2006

I seni di Venere - Sanii lui Venus


ingredienti 2 persone:
4 crepes ( 1 uovo , farina , latte , acqua frizzante e olio=12 crepes)
250 gr ricotta
4-6 cucchiai di zucchero
1 bustina vaniglina
2 mele o uvetta

prepariamo le crepes
la ricotta + zucchero+ vaniglia.
le mele lavate e senza torsolo, fatte a pezzi e saltate nella padella + cannella
Mettiamo in un ciotolina una crepes, il ripieno, chiudiamo e rovesciamo sul piatto 
Dobbiamo fare 2 come i seni ..

mettiamo anche un pezzo di cioccolata o panna montata come nella foto

in romana:

La tv ( pe Rai1) au facut "sinii lui Venus" era o varianta rapida si cu clatite a unei retete unguresti ceva care tb sa fie in genul placintei cu brinza dulce ... doamna care gatea se tragea dintr-o familie maghiara ... reteta mea caci eu pina n-am modificat-o nu m-am lasat : ingrediente pt 4 bucati : 4 clatite ( acum eu din 1 ou , faina , lapte , putina apa eventual minerala si un fir de ulei fac cca 12 clatite ) 250 gr urda 4-6 linguri de zahar 1 pliculet de zahar vaniliat 2 mere ( sau stafide inmuiate in alcool ) Am frecat brinza ricotta ( urda ) cu zahar si vanilie ( zahar vaniliat), dupa gust. Am pus brinza la rece si am facut clatitele. Cind am termint clatitele am curatat marele de coaja si cotor si le-am taiat in bucati cit unghia. Am calit bucatile de mar in tigaia de clatite , amestecind mereu cu lingura de lemn ( atentie ca au tendinta sa se lipeasca). Aici mergea bine niste scortisoara la sfirsit ( n-am avut si deci n-am pus). Am lasat merele sa se raceasca si le-am amestecat cu brinza dulce. Intr-un castronel ( merge si cescuta sau pahar de sampanie ) am pus o clatita, am umplut cu brinza si mar si am inchis-o cu marginile care se rasfringeau inafara castronului. Am rasturnat clatita umpluta pe farfurie si i-am pus un motz de brinza ( cca 1/2 lingurita ) pe care am tinut-o deoparte special . Se servesc cite 2 intr-o farfurie si reteta de la tv : Se incepe reteta prin a topi ciocolata amara cu putin ( dar putin ) unt la bain-marie . Cind e ciocolata cremoasa dar sa nu curga , se pune pe o farfurie si se introduce la frigider . O clatita normala se pune intr-un castronel in asa fel sa ramina marginile pe afara ( cam 1 cam ). Se umple cu brinza de vaci frecata cu putin zahar si stafide tinute in alcool . Se acopera cu marginile clatitei si cu mare grija se rastoarna in asa fel casa arate ca o semisfera pe o farfurie decorata cu cacao. Semisfera de clatita umpluta cu brinza de vaci se decoreaza cu un virf din ciocolata cremoasa ( pusa cu spritzul de creme sau chiar cu lingurita sau punga sparta la un colt ). Bucatarul cu care s-a intrecut ( caci era un fel de mini concurs) a ornat cu frisca si cu visine ... Ceea ce nu era chiar "in linie" cu reteta traditionala m, zicea tanti preparatoarea de clatite umplute... Dupa parerea mea cred ca mergeau tare bine si umplute ( umpluti .. ca dehhh erau sini ) cu crema de vanilie, de ciocolata .. ce place fiecaruia , poate cu putina gelatina ca sa stea intepenita dupa forma castronului...sau budinca de la plic lasata sa se raceasca in clatita si in castron pina sa fie rasturnata