Gelato di riso ( II) - Inghetata de orez ( II )

80 gr riso
400ml latte
150 grzucchero
sale,vaniglia, buccia di limone/ arance
acqua di rose ( optional)
facciamo bollire il riso nel latte con sale e la buccia di limonea/arancia e vaniglia a bagno maria per 40 minuti ... aggiungiamo il zucchero e togliamo la buccia di limone .. aggiungiamo anche l'acqua di rose .. lasciamo raffreddare e poi mettiamo nel blender e facciamo frullare .. mettiamo nel frizer

in romana:

( 6 portii ) 80 gr orez 400ml lapte 150 gr zahar sare, vanilie, coaja de lamiie/ portocale si eventuala apa de flori de portocal ( nue obligatorie) se fierbe orezul in lapte cu un praf de sare la bain marie cca 40 min impreuna cu coaja de lamiie /portocala si vanilia ... la sfirsit coaja se arunca si se adauga zaharul ... se adauga si apa de flori de portocal .. si se lasa sa se racoareasca .. se pune mixeaza si se pune la congelator se serveste cu un sos dulce caldut ( dupa gust .. merge cam orice cu orezul)

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