Gelato di riso e crema inglese - Inghetata de orez si "crema inglese"

150 gr riso
30 gr. burro
100 gr. zucchero
3 uova
vaniglia
3 fogli gelatina
50 gr. frutta candita
1 bicchiere marasquino
1 limone
100 gr. panna montata
gelatina di lamponi
sale

Cuocete il riso in acqua bollente salata, scolatelo ed aggiungete il burro, 25 g di zucchero, la bustina di vaniglia ed i canditi tagliati a dadini e lasciati in ammollo nel liquore.Preparate una crema inglese con 3 tuorli d'uovo, il latte, 75 g di zucchero e la scorza di mezzo limone.Scioglietevi la colla di pesce, ammorbidita in acqua tiepida e strizzata, e mescolate delicatamente.Unite il riso e la panna montata, mescolate e versate il composto in uno stampo che porrete in frigo per 3 ore circa.Come si presenta: sciogliete la gelatina di lamponi in mezzo bicchiere d'acqua calda e versatela sul gelato che servirete subito, ben freddo.

in romana :

150 gr orez
30 gr. unt
100 gr. zahar
3 oua
1 plic vanilie
3 foi gelatina
50 gr. fructe zaharisite
1 paharel maraschino
1 lamiie
100 gr. frisca batuta
gelatina de zmeura ( din cea care se pune pe tarte )
sare

fructele zaharisite se pun la inmuiat in lichior orezul se fierbe in apa sarata, se scurge si sa adauga untul + 25 gr zahar + vanilia+ fructele zaharisite din lichior se prepara pe foc mic crema inglese cu 3 galbenuse , laptele , 75 gr zahar si coaja de la jumatate de lamiie gelatina se pune la umflat in apa calduta , se stoarce si se adauga in crema calda amestecin ca sa se topeasca se adauga orezul si frisca batuta si se amesteca totul se aseaza totul in forma si se lasa la rece in frigider cca 3 ore se rastoarna totul pe platou si se orneaza cu gelatina de zmeura topita in un pahar cu apa calda

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