Lasagna con le crepes di farina di mais, piselli e gorgonzola - Lasagna din clatite de malai, mazare si gorgonzola




ingredienti:
10 crepes ( 4 cucchiai di farina OO e farina di mais q.b., 500 ml latte , 3 uova, 1 cucchiaino bicarbonato di sodiu alimentare)
125 gr gorgonzola
130 gr piselli
besciamella ( 50 gr burro, 50 gr farina, 500 ml latte )
1/2 uovo sbattuto ( il resto delle crepes )

ammalgamiamo la besciamella con i piselli
facciamo strati : crepes, besciamella e piselli, gorgonzola ... alla fine inforniamo per alcuni minuti





in romana :





Ingrediente: 10 clatite din malai ( reteta Leila ) ( cantitatile ei pe jumatate) reteta aici : http://www.reteteculinare.ro/forum/viewtopic.php?t=1522&name=clatite_cu_malai_ptrcrista

In jumate litru lapte se pune 3 oua intregi,1 lingurita bicarbonat,un praf de sare,4 linguri de faina de grau si apoi faina de malai cat sa obtinem un fel de pasta . Se amesteca bine sa nu fie cocoloase si se adauga cealalta jumatate de litru lapte. Din compozitia astfel obtinuta se fac caltitele.

125 gr gorgonzola 130 gr mazare fiarta sos beshamel ( 50 gr unt, 50 gr faina, 500 ml lapte ) 1/2 ou batut ramasita de la clatite





beshamelul amestecat cu mazarea


straturile de clatite, beshamelul cu mazarea si gorgonzola din loc in loc cubulete de cite un 1 cm patrat

Nessun commento:

Ultimi commenti