venerdì 16 marzo 2007

Lasagna di polenta a strati con fagioli e funghi - Lasagna de mamaliga cu fasole si ciuperci (post)




Ingredienti :
una polenta con 3 tazze d'acqua e 1 tazza di farina di
2 tazze di funghi rosolati nella padella con 1/4 carota grattugiata
sale, prezzemolo
fagioli 1/2 scatola
burro/margarina
passata di pomodoro (grossa)

Nella teglia una parte della polenta , fagioli, sale e pepe e salasa di pomodoro. e cosi fino quando finiamo con un strato di poelnta coperto di salsa di funghi e pezzi di margarina / burro Inforniamo per 15 min ....


in romana:


Ingrediente : 
o mamaliga din 3 cani apa si 1 plina cu virf de malai ...
2 pumni de ciuperci inabusite cu un 1/4 de morcov ras pe razatoarea mica cu un praf de sare si patrunjel la sfirsit daca vreti 
Eu am pus morcovul , ceapa ( sau usturoi )
Fasolea rosie boabe (1/2 de cutie) scursa de zeama si clatita . Putin unt si citeva linguri de pulpa de rosii  Am asezat in vasul de cuptor un strat de mamaliga, apoi unul de fasole cu sare , piper si apoi sosul de rosii . Peste am pus un alt strat de mamaliga.  Peste mamaliga am asezat din loc in loc bucatele de unt/margarina si apoi ciupercile ... Se da la cuptor vreo 15 min la foc mediu ....