Nidi con le noci - Cuiburi cu nucă ( varianta de post )

l'impasto:
1 tazza zucchero,
3/4 tazza acqua tiepida
500 g farina,
100 g margarina/burro,
1 cubetto lievito di birra,
sale,buccia di 1 limone,
farina e burro per la teglia
ripieno:
50 g uvetta sultanina,
200 g noci macinate,
50 g zucchero,
cannella,
2 cucchiai miele.

Il lievito sciolto in acqua + 2 cucchiai di farina lasciamo a lievitare 20 minuti. Ammalgamiamo la margarina con il burro e il sale. Aggiungo il lievitino, buccia di limonee il resto di farina. Impastiamo e lsciamo a lievitare 30 minuti. Dividiamo l'impasto e lo stendiamo grosso di 1 cm. Prepariamo il ripieno , riempiamo le sfoglie , arrotoliamo e tagliamo a 3 cm . Mettiamo ogni rotolo nella teglia imburata e infarinata . Inforniamo per 40 de minute, e calde le facciamo spennellare con miele.

in romana:

Pentru aluat ai nevoie de: 1 cească zahăr, 3/4 cească apă caldă, 500 g făină, 100 g margarină, 1 cub drojdie, 1 praf de sare, coaja rasă de la 1 lămâie, câte 1 lingură margarină şi făină pentru tavă. Pentru umplutură ai nevoie de: 50 g stafide, 200 g nucă măcinată, 50 g zahăr, 1 linguriţă scorţisoară, 2 linguri miere pentru uns. Cum procedezi: Prepari o maia din drojdia dizolvată în apă şi 2 linguri de făină şi o laşi la dospit pentru 20 de minute. Freci margarina cu zahărul şi sarea. Adaugi maiaua, coaja de lămâie şi făina. Frămânţi bine aluatul şi îl laşi la crescut timp de 30 de minute. Împarţi aluatul în două bucăţi, din care întinzi foi cu grosimea de 1 cm pe planşeta presărată cu făină. Amesteci ingredientele pentru umplutură, presari pe fiecare foaie de aluat si rulezi. Tai ruloul în bucăţi de 3 cm grosime si le pui în tava unsă cu margarină şi presărată cu făină. Coci melcişorii la foc potrivit, pentru aproximativ 40 de minute, apoi îi scoţi şi îi ungi cu miere.

Nessun commento:

Ultimi commenti