Contorno con zucchine - Mincarica de dovlecei (post)

3 zucchine tagliate a fette rossolate in 1 cucchiaio di olio e sale. Le klasciamo al fuoco basso coperte . Dopo 5 minuti aggiungiamo vino bianco uno spicchio d'aglio intero e lasciamo altre 10-15 minuti senza coperchio. Prezzemolo trittato sopra alla fine.


in romana:

3 dovlecei taiati rondele mai grosute se pun in tigaia de teflon cu 1 lingura de ulei si un praf de sare cu capacul pus la foc mic. Cind incep sa se "transpire" se mareste focul si se toarna putin vin alb , dc vreti se poate pune la inceput si un catel de usturoi intreg . Se lasa sa iasa" aburii alcoolului " si sa se inmoaie bine feliile .... Sunt gata cam in 10-15 maxim !! .. Eu am pus niste patrunjel verde tocat peste ... Se pot minca si reci si calzi .

Nessun commento:

Ultimi commenti