Pasta crema di formaggio e pate' d'olive - Paste cu crema de brinza si pasta de masline


ingredienti:
pasta

condimento ( preparato col minipimer):

pate d'olive
formaggio spalmabile
panna
olio
basilico



in romana:


ingrediente :
paste pasta de masline de la tub ( sau citeva masline fara simburi )
brinza cremoasa si de preferinta sa nu fie sarata
ulei
smintina dulce( adica nu ca cea acra din Ro ..dar evident sa nu aiba zahar in ea ) sau lapte mai gras
frunze de busuioc ( sau busuioc uscat in lipsa de frunze verzi)

se freaca brinza cu 2-3 linguri de lapte gras/smintina pina devine crema . eu n.am avut brinza cremoasa si asa ca am ras brinza pe razatoarea mica dar se putea si fara sa o rad ( numai ca asa imi place mie sa ma complic ) , apoi am amestecat-o in mixerul / blenderul vertical ( minipimer) pina a devenit crema . Se adauga pasta de masline ( èpate de masline de l tub) sau in lipsa se pun citeva masline fara simburi si se mixeaza bine cu brinza ... se adauga putin ulei si putin lapte gras /smintina maxim citeva linguri depinde cit e nevoie ca sa rezulte o crema ..... (mai groasa ca cea de dat pe fata dc o lasi la tremperatura camerei ) se fierb pastele, se scurg, se adauga 2 linguri de apa in care au fiert pastele la crema ca sa rezulte o crema ca o smintina mai grosuta, usor curgatoare si se amesteca bine apoi jumatate din condimentul obtinut si cu citeva frunze de busuioc se amesteca cu pastele, se rastoarna in castron sau platoul de servit .. si peste ele se pune si restul condimentului .. sau se serveste restul condimentului in castronel ( cel pt sos ) separat de unde cine vrea mai mult se poate servi cu siguranta nu are o culoare apetisanta, dar sunt usor de facut si bune la gust ... puteti sa puneti ce brinza vreti : ricotta, philadelphia, mascarpone, rice alta brinza moale sau orice brinza alba rasa marunt cum am facut eu si in cazul asta adaugati putin lapte/smintina ..

Nessun commento:

Ultimi commenti