Pasta risottata - Paste fierte direct in sos de rosii


ingredienti:
1 spicchio d'aglio o 1/4 di cipolla o porro
200 gr pasta
200 ml passata di pomodoro
basilico, olio, mozzarella


facciamo un soffrito aggiungiamo la passata di pomodoro e la pasta ... e versiamo acqua bolente come per un risotto.. piano piano q.b.
alla fine condiamo la pasta con basilico e mozzarella

in romana:

ingrediente pt 2 portii: 1 catel de usturoi sau 1/4 ceapa tocata sau praz ( sau cum am pus eu o bucatita de tija de telina ) 200 gr paste 200 ml suc de rosii 1 rosie taiata bucati frunze de busuioc proaspat 1-2 linguri de ulei sare mozzarella 2 felii Se pune intr-o cratita putin ulei si dupa gust dc vreti ori un catel de usturoi intreg , ori putina ceapa tocata ...Cind uleiul s-a incalzit se adauga 1-2 rosii taiate bucati ( eu am avut una mai mare si lunguiatza ), apoi pastele (200 gr ) si lichidul aceeasi cantitate cu pastele .. eu am pus suc de rosii mai lichid ( sunt de 2 feluri : lichid sau mai gros cu bucati de rosii mai mari )... si sarea .... Focul tb sa fie mic de tot si sa amestecati mereu sa nu se prinda de fundul oalei.... dar cu grija sa nu rupeti pastele.... Vor fierbe mai putin decit scrie pe punga .. ale mele tb s afiarba 10 min si au fiert numai 8 minute ...Daca lichidul a scazut si pastele nu sunt inca gata se mai adauga putina apa ( cu lingura sa nu fie multa ).... Cind focul se stinge se adauga busuiocul rupt si mozzarella cubulete .. Se amesteca cu lingura si se mai lasa cu capacul pus .. Se servesc dupa vreo 5-10 min ... sa nu fie chiar fierbinti ... Au un gust deosebit de bun pt ca sunt fierte direct in sos nu in apa si doar minjite de sos ... Se poate pune in sos si sunculita sau bucati de carne sau chiar carne tocata ... sau dovlecel, mazare, fasole verde ...cartof taiat cubulete ...

Nessun commento:

Ultimi commenti