Aringa con zucchine e funghi - Hering cu dovlecei si ciuperci


4 filetti d'aringa
2 zucchine
3 funghi ( champignon )
1/4 bicchiere passata di pomodoro
1 cucchiaio olio
sale
aloro

Ho pulito per bene i filetti ( ho tolto tutte le lische) ... Le ho addaggiato in una padella con l'olio, le zucchine lavate, mondate e tagliatte a fettine, i funghi, il sale e l'aloro. Lasciamo tutto a cuocere al fuoco basso con il coperchio . Aggiungiamo la passata di pomodori e lasciamo ancora alcuni minuti a bollire. Le verdure saranno pronte in 15 minuti e anche il pesce ...

in romana:


4 fileuri de peste de hering
2 dovlecei micuti
3 ciuperci mari
1/4 de pahar suc de rosii
1 lingura de ulei
sare
foi de dafin
am scos pielea de pe fileurile de peste , si am curatat cit am putut orice urma de os ... am pus in cratita cu uleiul pestele, dovleceii rondele, ciupercile in sferturi si sarea si foaia de dafin... am inabusit totul sub capac .. apoi sucul de rosii si putina apa caci al meu era mai gros ... fara capac se fierbe pina pestele si dovleceii sunt gata sa intre furculita .. cca 15 min ... dca va plac dovleceii si ciupercile mai fierte/moi atunci incepeti prin a inabusi legumele si cidn sunt putin inmuiate se adauga pestele etc ....

Nessun commento:

Ultimi commenti