Focaccia con cipolle e patate - Plăcintă cu ceapă şi cartofi (post)

impasto:
750 g farina,
250 ml acqua tiepida,
lievito di birra 22 gr,
150 g burro /margarina,
4 cucchiai di olio,
1 cucchiaiono zucchero,
sale,

ripieno:
1 1/2 kg patate,
4 cipolle,
3 cucchiai olio,
3 cucchiai concentrato di pomodoro,
prezzemolo,
sale e pepe

Impastiamo tutto e lasciamo a lievitare
Laviamo le patate e le facciamo bollire, poi tagliare a pezzi . La cipolla tagliata finemente saltata in padella con olio e poi rafredata. Aggiungiamo alle patate la cipolla , prezzemolo, pomodoro, sale e pepe Speli cartofii, îi fierbi în coajă, apoi îi cureţi şi îi tai în cubuleţe. 3/4 del impasto in una teglia con carta da forno poi in ripieno e sopra il reto del impasto a bastoncino . A 180 °C per 35-40 minuti.

in romana :

Pentru aluat ai nevoie de:
750 g făină,
250 ml apă călduţă,
drojdie cât o nucă,
150 g margarină,
4 linguri ulei,
1 linguriţă zahăr,
1 praf de sare,
făină pentru planşetă,
2 linguri ulei pentru tavă.

Pentru umplutură ai nevoie de:
1 1/2 kg cartofi,
4 cepe,
3 linguri ulei,
3 linguri bulion,
1 legătură pătrunjel verde,
piper,
sare.

Cum procedezi pentru aluat: Faci o maia din drojdie, zahăr, 2-3 linguri de făină şi puţină apă călduţă. O laşi la crescut pentru 15 minute. Din restul de făină cernută, maia, sare, apa rămasă, uleiul şi margarina topită frămânţi un aluat, pe care îl laşi la crescut la cald, timp de 30 de minute. Cum procedezi pentru umplutură: Speli cartofii, îi fierbi în coajă, apoi îi cureţi şi îi tai în cubuleţe. Cureţi ceapa, o tai fideluţă, o căleşti în ulei şi o laşi la răcit. Amesteci ceapa cu cartofii, adaugi pătrunjelul tocat mărunt, bulionul, sare şi piper după gust şi omogenizezi. Pe planşeta presărată cu făină întinzi 3/4 din aluat cu sucitorul. Într-o tavă mare unsă cu ulei aşezi aluatul şi pui deasupra umplutura. Din aluatul rămas modelezi bastonaşe groase de 1 cm, pe care le aşezi peste plăcintă sub forma unui grătar. Coci la foc mijlociu, în cuptorul preîncălzit, timp de 35-40 de minute.

Nessun commento:

Ultimi commenti