Torta di mele e caffè - Prajitura cu mere si cafea - ( de post)


Ingredienti:
250ml caffè
6 cucchiai zucchero
8 cucchiai farina
3-4 cucchiai margarina o burro fuso
1/2 tazza uvetta
1 tazza mele pelate e tagliate a pezzi
1 bustina lievito per dolci
rum, vaniglia, zucchero a velo

amalgamiamo : farina,zucchero , caffè, e il lievito. Aggiungiamo la margarina ( burro) e il rum , la vaniglia... deve essere un impasto morbido. Imburriamo e infariniamo una teglia e versiamo l'impasto e sopra la uvetta e le mele . Inforniamo per 20-25 minuti . Lasciamo a raffreddare e mettiamo il zucchero a velo.

in romana:



dupa reteta Monei



Ingrediente: 250ml cafea preparata mai slabuta 6 linguri de zahar 8 linguri de faina 3-4 linguri margarina topita 1/2 cana stafide 1 cana mere(decojite) taiate cubulete 1 plic praf de copt,esenta rom,vanilie zahar farin ,zahar vanilat, Preparare: se amesteca intr-un vas:faina ,zaharul,cafeaua si praful de copt,pana se omogenizeaza.A poi se adauga si margarina topita,trebuie sa arate ca o compozitie de chec.Se unge o tava cu ulei se tapeteaza cu faina si se toarna aluatul se aseaza merele si stafidele ,distribuindu-se uniform pe toata suprafata.Se da la cuptor penrtu 20-25 min.Se lasa sa se raceasca bine in tava apoi se pudreaza cu zahar farin amestecat cu zahar vanilat. Este o prajitura simpla si care se face rapid!

Nessun commento:

Ultimi commenti