domenica 16 settembre 2007

Torta morbida alla frutta - Prajitura pufoasa cu fructe



ingredienti :
3 uova
14 cucchiai di zucchero
14cucchiai olio ( o 7 olio e 7 burro fusso)
14 cucchiai latte
1 bustina lievito per dolci
24 cucchiai farina 00
frutta
Prepariamo la frutta , lavata, asciugata e poi infarinata
Amalgamiamo gli ingredienti e versiamo nella teglia imburrata e infarinata .. Mettiamo la frutta sopra e inforniamo a 180°C per piu' di 30 minuti e meno di 60 minuti .. o fino quando avrà un colore dorato. Mettiamo sopra zucchero a velo e serviamo con un gelato o con la panna montata.

in romana:


Reteta este dintr-o revista Practic ( ceva cu retete pentru Paste de acum vreo 2-3 ani )

 ingrediente :
3 oua
14 linguri zahar
14 linguri ulei ( eu am pus insa 7 ulei si 7 margarina topita/lichida)
14 linguri lapte
1 praf de copt ( eu am pus o lingura cu virf caci nu stiam cit e de mare plicul de praf de copt romanesc)
24 linguri de faina lingurile toate normale, NU cu virf
Se pregatesc fructele : eu am avut prune si piersici la seria 2 si la prima am mai avut si struguri mari albi... la struguri e bine sa le scoateti simburii caci mie nu mi.a placut sa ii aud crantzanind intre dinti ... Fructele spalate, uscate si apoi taiate cubulete . Apoi am amestecat toate ingredientele, fara nici o logica ... se poate cu mixerul dar si cu lingura sau telul in forma de para e ok ( eu asa am facut). In timpul asta se incalzeste cuptorul la 180°C Se toarna aluatul in tava unsa si se aseza deasupra fructele cu coaja catre aluat si pulpa in sus ( sfat numai pt incepatori ..). Grija mare caci creste in inaltime aproape dublu !!! deci tava inalta ... a mea e mare cit cuptorul ( o sa o masaor si revin )si inalta de vreo 6 cm se coace la foc mediu ( 180 °c )  .. oricum mai mult de 30 min dar mai putin de 1 ora .... Se pudreaza la sfarsit cu zahar , se serveste cu frisca sau cu inghetata