martedì 9 ottobre 2007

Girella con marmellata di ciliegie e cioccolata - Rulada cu dulceata de cirese si glazura de ciocolata amara



per una teglia 24/ 29 cm

l'impasto:
3 uova
3 cucchiai zucchero
3 cucchiai farina

se volete l'impasto colorato 2 cucchiai farina e 1 cucchiaio di cacao ( o 1 e 2)

Scaldiamo il forno a 200° celsius.
montiamo gli albumi a neve + zucchero, aggiungiamo i tuorli + la farina ... versiamo nella teglia con carta da forno e inforniamo ... per10' a 180 °C.
preparate un canovaccio bagnato e rovesciate il pandispagna ottenuto sopra, arrotolate e lasciate a raffreddare così.
Riempite il PDS con marmellata e arrotolate ... coprite con cioccolato fondente

in romana:

Pentru o tava de dimensiunea 24/ 29 cm: 
3 oua, 3 linguri de zahar, 3 linguri de faina. 

Daca vreti blat de cacao inlocuiti faina cu cacao (depinde cat il vreti de ciocolatos). Eu am pus o lingura de faina si doua de cacao. 

Deci se incepe cu pus hartia de copt in tava si se incalzeste cuptorul la 200° celsius. Se separa ouale si cu mixerul se bat albusele cu zaharul pana se obtine o spuma tare. Se adauga galbenusele si mai invartim cateva ture.Lasam mixerul la o parte si se adauga faina de data asta amestecand usor cu o lingura de lemn de jos in sus pana la omogenizare. Turnam aluatul in tava si se uniformizeaza cu lingura frumos. Se da la cuptor 10'.Imediat eu am dat temperatura la 180°, si cum cuptorul meu nu coace uniform la 5' am intors tava. Pregatiti un servet curat de bucatarie! Il udati si-l stoarceti bine!Dupa zece minute (maxim 12) scoateti prajitura din cuptor, puneti servetul stors deasupra si rasturnati pe masa! Rulati fierbinte asa cu servet cu tot si lasati cateva minute! Nu e necesar sa fie rece ca fie umpluta!