Crepes con radicchio, funghi e salsa Mornay - Clatite cu radicchio gratinate cu sos Mornay si ciuperci


per 6 crepes:
farina q.b.,
1 uovo,
acqua frizzante,
1 cucchiaio olio
sale

ripieno:
1 radicchio cca.150 gr
speck
1 cucchiao di olio
mozzarella
sale

salsa Mornay :
50 gr burro
50 gr farina
500 ml latte
100 gr formaggio grattuggiato
funghi champignon

1.facciamo le crepes
2. facciamo rossolare il radicchio con sale e un pizzico di acqua al fuoco basso e con coperto se la acqua scade mettiamo un altro po' alla fine aggiungiamo lo speck a cubetti
3. facciamo la salsaMornay chiamata anche la salasa con il formaggio... facciamo una besciamela e nelle ultimi minuti aggiungiamo il formaggio grattuggiato.. alcuni aggiungono anche 1-2 tuorli
4. nella salsa Mornay aggiungiamo anche i funghi saltate in padella con burro
5. riempiamo le creped con radicchio, speck, mozzarella
6. adaggiamo le crepes nella teglia unta con salsa
7. versiamo sopra le crepes il resto della salsa Mornay e inforniamo per 20 min a 180°C ..facciamo raffredare per 10 minuti prima di servire




in romana : Clatite cu radichio, ciuperci si sos Mornay





Ingrediente: rulouri: 6 clatite ( faina, 1 ou, apa minerala si 1 lingurita de ulei ...un praf de sare) umplutura: 1 radicchio de 150 gr 2 linguri de speck sau alta carne, sunca afumata taiata cubulete 1 lingura de ulei citeva cubulete mici de mozzarella sare sos Mornay : (eu am facut jumatate din cantitatea de mai jos) 50 gr unt 50 gr faina 500 ml lapte 100 gr brinza rasa ( parmezan sau alt gen de cascaval) ciuperci champinion ( cite vreti, dupa gust ) 1.se prepara clatitele . 2. se inabuse radicchio taiat subtire in ulei, cu sare si putina apa .. la foc mic cu capacul pus ... cind apa scade si daca radicchio nu e inabusit se mai adauga apa ... la sfirsit de tot cind se stinge focul se adauga speckul cubulete 3. se prepara sosul Mornay, denumit si sos de brinza ... se face un beshamel in care in ultimele minute se adauga brinza rasa .. unele retete spun sa adaugi si 1-2 galbenuse de ou crud , care se vor coace in sosul fierbinte .. 4. in sosul Mornay se adauga ciupercile inabusite in putin unt 5. se umplu clatitele cu umplutura de radicchio, speck si citeva cubulete de brinza care sa se topeasca ( eu am pus niste resturi de mozzarella ) 6. se aseaza clatitele umplute in tava pt cuptor unsa cu un strat subtire de sos 7. peste rulourile de clatite se toarna restul de sos Mornay... Se coace max 20 min la 180°C ( cuptorul incalzit dinainte) .. se lasa sa se raceasca cca 10 min inainte de a se servi

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