Seppioline in umido con patate - Sepii micute in sos de rosii cu cartofi


ingredienti
6 seppioline
3 patate medi
1 bicchere di vino
passata di pomodoro
olio
cipolla ( io non l'ho messo)
sale, pepe, prezzemolo e basilico
nella padella con olio e cipolla aggiungiamo le seppioline, vino + patate+ passata di pomodori ..
lasciamo cuocere fino quando le patate sono pronte


in romana:

ingredient ( 2 portii) 6 sepii micute ( erau gata curatate) 3 cartofi medii 1 pahar de vin alb suc de rosii ulei ceapa ( eu nu ... ) sare, piper patrunjel si busuioc .... sau numai patrunjel ... dupa cum va place Pt ca nu puneam ceapa si nici vin si deci ca sa nu iasa chiar ca la spital mincarea mea am pus sepiile la marinat intr-un castron peste care am turnat 1 pahar cu 1 cm de otet de vin si restul apa rece + 1 ardei mic iute+ niste praf de mici idee patentata "sot Roxana" ... Dupa 1 ora de stat in frigider la marinat ( castronul acoperit ) .. am purces la prepararea lor... In tigaia cu ulei se pun la calit sepiile si ceapa ( eu nu .. voi da ).. dupa 1 minut se toarna vinul ( eu am pus 1 lingura de zeama in care s-au marinat ) se face evaporare si se pun cartofii taiati ( eu i-am pus cam mari si dupa citeva minute cind am realizat i-am mai maruntit in cratita ) ... plus sucul de rosii si putina apa ... Se lasa la fiert... cind cartofii sunt fierti mincarea e gata ...

Nessun commento:

Ultimi commenti