Seppioline ripiene - Sepii micute umplute


- pulite le seppie
- sciacquatele in acqua corrente finché diventeranno bianche.
- lavate e diliscate le acciughe salate, preparate il ripieno con pane gratuggiato, prezzemolo e aglio tritati, acciughe spezzate.
- mescolate bene, riempite con l'impasto le seppie, che chiuderete all'imboccatura con uno stuzzicadenti. Salate.
- disponetele in una teglia, spolverizzatele con un pizzico di composto, irroratele con l'olio, mettete in forno caldo.
- lasciate cuocere per circa 20 minuti fino a quando saranno diventate dorate o a MO pr 10 minuti ( senza stuzzicadenti)



in romana:





ingrediente: sepii ulei patrunjel pesmet sare vin sepiile eu pt ca nu am pus vin asa cum zice in reteta le-am marinat inainte in putin otet + apa rece+ praf de mici ( putin) si ardei iute intreg micut ... Dupa 1 ora de stat in frigider cu capacul in cap ... le.am spalat si am trecut le pregatirea lor Le-am taiat tentaculele si am lasat numai corpul lor ... Tentaculele le-am tocat marunt, amestecat cu pesmet +ulei+patrunjel+ ansoa si am umplu corpul sepiilor Ar fii tb s ale cos /leg cu ata sau prind cu o scobitoare ... dar au stat destul de inchise ... in plus la microunde scobitoarea de lemn nu ar fii avut ce cauta Le-am asezat in castronul de sticla pt MO si am turnat peste ele putin ulei si putina apa ( in original zice putin vin alb) ... La microunde pt 2 ture de cite 5 min la maxim ( in cazul meu ) ... cel mai bine e sa le incercati cu furculita ...

Nessun commento:

Ultimi commenti