venerdì 29 giugno 2007

Sorbetto di mele - Sorbetto de mere


4-5 mele golden
4 cucchiai zucchero
300 ml acqua

1. le mele lavate e sbucciate, tagliate, togliere il torsolo e poi tagliate in 4 e poi ogni pezzo in 2
2. mettiamo le mele nella pentola e versiamo lo zucchero sopra+ l'acqua
3. facciamo bollire per 5-10 minuti
4. lasciamo raffreddare
5. mettiamo la frutta nel blender e il liquido poco per volta per ottenere una crema fine
6. mettiamo il sorbetto ottenuto ( la purea di mele ) nel congelatore in una scatola di plastica chiusa
7. Dopo 30 minuti lo prendiamo, lo mettiamo nel blender e lo facciamo frullare

in romana:


4-5 mere golden
4 linguri cu virf cu zahar
300 ml apa
1. se spala merele, taie in 4 , curata de casuta simburilor si se taie fiecare sfert de mar in 2-3 bucati .
2. se aseaza in cratita si peste ele se pun zaharul si apa
3. se fierb 5-10 minute cit sa intre furculita in mar cu usurinta 
4. se lasa sa se raceasca cit mai mult
5. se mixeaza fructe+ lichid pina obtinem un piure destul de fin ( mai ales ca am pus merele cu coaja .. dupa mine aroma sta in coaja deci eu o curat ff rar ...)
6. se pune a congelator in cutia de plastic cu capac
7. cind va fi congelat dar nu  tare  se mixeaza iar si vom obtine o crema spumoasa ...