Steline ripiene di salmone affumicato e ricotta - Stelutze cu somon afumat si ricotta


per la Vigilia

sfoglia verde:
1 uovo
100 gr farina
1 cucchiaino olio
10 foglie grandi di spinaci cotti e strizzati

ripieno:
100 gr ricotta
50-100 gr salmone affumicato

salsa: panna fresca

impastiamo la sfoglia, lo stendiamo sottile, facciamo i ravioli tagliati con la forme degli biscotti a stella o albero di natale
cuocere la pasta nell'acqua salata
versarli nella padella ed aggiungere la panna



in romana:





In Ajunul Craciunului pe aici e obiceiul sa se manince preparate din peste.
pt 2 persoane
Pasta verde:
1 ou
100 gr faina
1 lingurita de ulei
vreo 10 frunze de spanac oparite doar si mixate cu uleiul in mixerul vertical ( sau taiate marunt cu cc cutitul )

umplutura :
100 gr ricotta
50-100 gr de somon afumat

sos: eu am folosit smintina dulce

Se framinta aluatul si se intinde o foaie subtire aproape transparenta, se aseaza din loc in loc cite 1/2 de lingurita de umplutura, se aseaza o alta foaie deasupra si se preseaza in jurul umpluturii sa se lipeasca cele 2 foi si sa iasa aerul. Se taie cu forma ( eu am folosit forma de biscuiti .. stelute .. am incercat sa fac braduti - pt asta am facut foaia verde insa brazii erau prea mici si nu ieseau bine .. se vad in farfurie 2 care s-au indoit .. ) . Separat se pune apa la fiert cu putina sare si cind clocoteste se arunca pastele umplute in apa , dupa ce se ridica la suprafata se mai lasa sa fiarba ( cu focul la minim ) cca 1 maxim 2 minute .. pasta proaspata nu tb sa fiarba prea mult. Se scot cu grija cu paleta cu gaurele ( nu se rastoarna niciodata in strecuratoare pastele umplute ) si se aseaza in tigaia cu sos , se amesteca usor miscind tigaia si se servesc ..

3 commenti:

princess.fly ha detto...

ciao sono una new entry... vorrei un informazione per la pasta fresca qual'è la quantità di spinaci? ciao

Cristina ha detto...

Ciao Princess.fly meno male che avevo scritto nella ricetta in romeno :-). Ho aggiunto adesso anche nella versione italiana, io ho usato 10 foglie grosse di spinaci cotti in acqua, strizzati bene e sminuzzati con la mezzaluna o nel frullatore per 1 ouvo e 100 g farina OO.

princess.fly ha detto...

grazie tanto... baci

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