Crostata cacao e cocco - Tarta ( crostata) cu crema de cacao si cocos







Ingredienti:
frolla:
200 gr farina
100 gr burro
1 albume

ripieno:
2 tuorli
100 grzucchero
50 gr cacao amara
50 gr farina
100 ml latte
100 grburro
100 gr coccos grattugiato
1 albume

facciamo la frolla , lo lasciamo a riposare e 2/3 lo stendiamo... versiamo anche il ripieno.. con il resto del impasto facciamo delle striscie sopra . Inforniamo a 180-200 °C per 30 min


in romana:





Reteta chiar daca " aduce " cu multe ate retete clasice de tarta imi apartine .. adica e dupa mintea si cu ce aveam in casa..
Ingrediente:
aluat:
200 gr faina
100 gr unt/margarina
1 albus de ou
crema :
2 galbenusuri
100 gr zahar
50 gr cacao amara
50 gr faina
100 ml lapte
100 gr unt/margarina
100 gr cocos ras
1 albus de ou

Se face aluatul si se lasa sa se odihneasca. Se freaca galbenusurile cu zaharul pina se obtine o crema albicioasa si spumoasa... Se pune la topit untul se da de pe foc si se adauga laptele, faina si cacao .. se amesteca bine de tot . Se adauga cocosul si se amesteca totul bine impreuna cu zaharul frecat cu galbenusurile si la urma albusul batut spuma ( al meu n-a fost chiar intepenit ). Din aluat (3/4) se intinde o foaie care se aseza pe fundul tavii ( eu am folosit forma de tort). Se toarna crema si se acopera cu restul de aluat taiat in fisii si asezate ca un gratar. Se pune la cuptor , in cuptorul incalzit deja ... la 180-200 °C pt .. 30 min cred ... acum e in cuptor. Poze de la pregatirea pina la cuptor si mai tirziu cu tarta gata iar pe seara cu felia ...

Nessun commento:

Ultimi commenti