Torta di cioccolato - Tort de ciocolata ...cu blat de Joffre si crema Mascota

la feta dopo una notte nel frigo la feta tagliata nel giorno quando l'ho preparato


crema :
240 gr burro
80 gr cacao (io pero ho messo 200 gr cioccolato sciolto a bagno maria )
4 uova
8 cucchiai zucchero
rhum
40 gr buccia dparancia candita
40 gr amarene ubriache
noci tritturate

1) 240 burro morbido+ 4 cucchiai zucchero+ cacao ( o la cioccolata) le facciamo crema con il frullatore
2) 4 uova + 4 cucchiai zucchero a bagno maria frullate per bene fino quando diventa una schiuma

lasciamo raffreddare e ammalgamiamo 1) con 2) e aggiungiamo i canditi e le amarene+ uvetta + le noci
l'impasto:
100 gr cioccolata sciolta +80 gr burro +80 gr zucchero +2 tuorli (mettiamo il seconmdo tuorlo solo dopo che il primo e bene ammalgamato) + 1 cucchiaio farina+ 2 albumi montati a neve
infornimao nella teglia a cerniera non deve essere molto alto 1 -1.5 cm

la glassa: 150-200 gr de cioccolato fondente sciolta a bagno maria con burro o olio di semi

in romana:





crema
240 gr unt 80 gr cacao ( eu am pus ciocolata si am pus mai multa vreo 200 gr ) 4 oua 8 lg zahar esenta de rom , zahar vanilat ( n-am pus ca am uitat) 40 gr coji de portocale zaharisite taiate mai marunt 40 gr visine din visinata (( eu am pus mai putine si mai intii le-am spalat de visinata si le-am scurs in sita ... dehhh jumatatii mele nu ii place alcoolul ) nuci macinate ( eu n-am pus )

1) 240 unt moale + 4 linguri zahar + cacao ( eu am pus cioco topita) se freaca spuma
2) 4 oua intregi se freaca cu mixerul pe aburi cu 4 linguri de zahar ... . se umfla spuma ...
lasi putin sa se raceasca si amesteci 1) cu 2) adaugi portocalele +visinele scurse de zeama + nuci marunte ( eu n.am avut si deci n.am pus )

blatul: 100 gr cioco topita +80 gr unt +80 zahar +2 galbenuse ( pui primul si amesteci si pe urma il pui si pe urmatorul) + 1 lingura faina+ 2 albuse spuma coci in forma de tort .. nu tb sa iasa inalt ( al meu avea 1 deget grosime ) blatul asta eu l-am adaptat dupa reteta de Joffre

glazura 150-200 gr de ciocolata amara topita la bain marie cu unt/ulei

2 commenti:

Gargarita ha detto...

Mascota e una din preferatele mele.Arata super tortul tau.Am o intrebare:ai 2 poze cu felia de tort:intr-una crema pare mai tare , intr-una moale.Cum iese tortul?cu crema tare sau moale??:)Merci

Cristina ha detto...

Gargarita asa e intr-o poza ( ultima )crema e mai moale caci este taiata in ziua in care l-am facut si in poza din mijloc este o felie fotografiata a 2 a zi .. dupa o noapte in frigider asa cum e bine sa stea ca sa fie mai dura. Crema e destul de tare de la inceput dar mai bine sa lasi tortul de azi pe miine in frigider. ( m-am uitat cu atentie la poze si se vede alta fata de masa semn ca era alta zi :-)) )

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