La rosa nera di Leila - Trandafirul negru al Leilei

sfoglia :
600 gr farina
100 gr burro
300 gr zuccher
1 uovo
1 bustina lievito per dolci
latte q.b.

impastiamo e dividiamo in 6 ... 2 sfoglie saranno cotte sul retro della teglia e diventerano la base e il coperchio del dolce e l'altre 4 prima di cuocere saranno riempite con il ripieno * e arotolate, adagiate nella teglia con la carta da forno e cotte . Si devono gonfiare un po' e si ataccano tra di loro diventando un unico pezzo.

ripieno*:
200 gr semi di papavero macinati
200 gr farina
100 gr burro /margarina
250 gr zucchero a velo
buccia di un limone
1 mela grattugiata
1/2 bustina di lievito per dolci

tutte amalgamate in una ciotola, diviso in 4 per riempire le sfoglie che poi saranno arotolate

Crema pasticera (con 1 l di latte ) tiepida amalgamata con 250 gr burro e lasciata a raffreddarsi
cioccolata bianca

mettiamo una sfoglia, 1/2 dellla crema pasticera, i rotoli ripieni con il ripieno* e cotti che li facciamo scivolare con cura aiutandocicon la carta da forno,versiamo sopra il resto della crema pasticera ecopriamo con l'ultima sfoglia. Copriamo con cioccolata bianca sciolta .



in romana:


reteta originala a Leilei :
ptr foi :
600 gr faina 100 gr rama cub 300 gr zahar 1 ou 1 pachet praf de copt lapte

Umplutura : 200 gr mac macinat 200 gr faina 100 gr rama 250 gr zahar pudra 200 ml lapte coaja de la o lamaie 1 mar razuit pe razatoarea mare 1/2 pachet praf de copt

Crema : 1 l lapte 3 pachete budinca de vanilie 250 gr rama cub 250 gr zahar

Ciocolata alba de menaj ptr.ornat

Preparare foi : Se amesteca faina,rama,zaharul,oul si praful de copt adaugand lapte cat sa obtinem un aluat care sa poata fi intins . Aluatul obtinut se imparte in 6 parti. Din doua parti coacem doua foi de marimea tavii , pe dosul acesteia. Celelalte 4 parti se intind si ele una cate una si se umple cu compozitia de mai jos. Aceste 4 rulade se coc in interiorul tavii .
Umplutura ptr. cele 4 parti de aluat : Macul,faina, rama,zaharul,1/2 praf de copt se amesteca cu 200 ml lapte se adauga coaja de lamaie si marul razuit. Se amesteca bine sa se omogenizeze si se umple cele 4 foi ,se ruleaza si se aseaza in tava in care am pus folie de aluminiu unsa cu rama sau hartie de copt . Il dam la cuptor sa se coaca. Ele se vor uni intre ele in timpul coacerii. Cand se va scoate din cuptor nu se vor dezlipi ci se vor lasa asa lipite .
Crema dintre foi : Budinca se amesteca cu zaharul si se adauga treptat laptele rece si apoi se pune la fiert pana se ingroase. Se lasa la racit. Intre timp se freaca 250 gr rama cub cu 2 linguri zahar praf . Cand budinca a racit se adauga rama frecata si se amesteca bine .
Asamblarea : Punem pe o tava mai mare o foaie coapta pe dosul tavii ,o ungem cu jumate din crema de budinca, asezam peste cele 4 sucituri coapte fara sa le despartim. Punem peste restul de crema si acoperim cu cealalta foaie. Deasupra foii punem ciocolata alba de menaj topita si putem sa presaram cu ciocolata alba razuita.

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