TRIPPA ALLA FIORENTINA (Firenze) - Burta florentina (Florenta)

per 6
750 gr trippa 200 gr pomodori pelati 250 gr cipolla 100 gr sedano 100 gr carote 1 chiodo di garofano brodo di carne 60 gr. parmiggiano 50 gr burro/ olio, sale, pepe
cipolla, carot e sedano saltate nel olio
aggiungiamo i pomodori
aggiungiamo la trippa ( cotta ) piu' brodo e chiodi di garofano e mettiamo a cuocere
alla fine aggiungiamo burro, pepe e parmeggiano



pt 6 persoane 750 gr burta 200 gr rosii curatate de pielita ( sau pulpa) 250 gr ceapa 100 gr cozi de telina 100 gr morcovi 1 cuisor supa de carne 60 gr. parmezan 50 gr unt ulei , sare, piper ceapa, morcovii si telina taiate marunt se calesc cu putin ulei.Cind sunt aurii se adauga rosiile intregi fara pielita si se strivesc cu furculita sau direct pulpa de rosii ( passata) . Se lasa sa fiarba citeva minute. Se adauga apoi burta ( spalata , fiarta ) si dupa ce s-a amestecat cu sosul se adauga si supa si cuisorul. Se fierbe la foc mic verificind mereu sa nu scada prea mult lichidul ( in cazul asta se mai adauga supa).. pina cind burta e bine fiarta. In momentul asta se adauga untul si piperul. Se pune in farfurii si se adauga parmezan deasupra dupa gust ...

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