TRIPPA CUE' PATATE (sardegna) - Burta cu cartofi




400 gr trippa gia cotta, 1/2 cipolla, 1 spicchio d'aglio, salsa di pomodoro, 1-2 patate medie, brodo o acqua

In una pentola d'acqua bollente cuocere la trippa a fuoco lento per circa 1/2 ora. In un tegame far rosolare una cipolla tritata e uno spicchio d'aglio e unire la trippa tagliata a listarelle. Versare della salsa di pomodoro diluita in brodo, salare e lasciar cuocere per un'altra mezzora ancora, quindi aggiungere le patate tagliate a pezzi, dell' altro brodo e ultimare la cottura. Servire calda.







Ingrediente: 400 gr burta gata fiarta si taiata fisiute,1/2 ceapa ( eu n-am pus), 1 catel de usturoi, suc de rosii,apa sau supa , 1-2 cartofi medii Se fierbe burta in apa cu sare , se scurge si se arunca apa . Intr-o cratita cu 1-2 linguri de ulei se pune ceapa maruntita ( eu nu!) si un catel de usturoi intreg ( pe care la sfirsit l-am pescuit si aruncat), apoi burta taiata. Se toarna apa sau supa , cartofii taiati cubulete si putin mai tirziu sucul de rosii ( poate fi si concentrat diluat cu supa sau apa ), sare si se lasa la fiet pe foc mic . Se serveste calda.

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