Melanzane ripiene - Vinete umplute la microunde



Ingredienti
-2 melanzane
- parmigiano
-pangratatto
-1 uovo
- prezzemolo
- sale, pepe
- olio

tagliamo le melanzane in due al lungo
le mettiamo in acqua e le lessiamo per 30 minuti
scolate per bene e raffreddate
togliamo la polpa con un cucchiaio

la polpa delle melanzane scolata per bene e poi amalgamata con parmigiano, uovo, pangrattato,aglio. Riempiamo le bucce delle mlanzane e le facciamo frigere per 3 minuti con il ripieno verso la padella , le capolvolgiamo e le facciamo friggere anche cosi' per 1 minuto. Le mettiamo sulla carta absorbente.
le mie modifiche:
- le ho fatto cuocere nel MO 2 volte per 5 minuti
- ho aggiunto nel ripieno: pomodori, basilico, funghi





in romana :


reteta Ioanei de vinete umplute prajite ... modificata ca pt MO

Ingrediente(2 persoane )
- vinete 2 bucati
- parmezan
- pesmet
- 1 ou
- 1 legaturica patrunjel
- sare, piper
- ulei pentru prajit

Se taie vinete in jumate pe lung si se pun in apa rece la fiert. se fierb la foc mijlociu 30 min. Se scot, si cand se racesc un pic scobiti pulpa cu o lingura(grija, sa nu stricati coaja) Se pune pulpa intr- strecuratoare la stors, mai apasati cu lingura din cand in cand sa se stoarca bine. Cojile se pun pe prosopele de bucatarie la stors. Se lasa asa 30 min.

Pulpa se amesteca cu oul, pesmetul, parmezanul si patrunjelul tocat+ 1 catel usturoi strivit. le-am pus dupa ochi ca la chiftele. Se sareaza, pipereaza. Se umplu cojile cu acest amestec. Se prajesc in ulei incins, intai cu umplutura in jos(3 min) si apoi le mai intoarceti 1 min. Le puneti pe prosopele de bucatarie la scurs de ulei.

aici eu am modificat

modificari:

- le-am dat 2 ture la nmicrounde de cite 5 minute fiecare .. in loc sa le fierb...
- nu le-am scurs si se vede ca sunt cam fleoscaite ( deci nu uitati sa scurgeti pulpa )
- am amestecat cu brinza, pesmet, patrunjel si busuioc + putin sos de rosii .. iar n-a fost o idee buna ca s-a inmuiat continutul si cu CIUPERCI
- le-am prajit extrem de putin in tigaie ... si acum le-am pus sos de rosii in tigaie si le las pe foc sa prinda gust ...

in reteta originala erau servite alaturi de salata de rosii ...

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