Crema di finocchio e patate con formaggio fuso - Supa crema de fenel si cartofi cu brinza topita


500 gr finocchio e patate
1 l di acqua
4 fette di formaggio fuso
sale

ho fatto boliere il finocchio e le patate in acqua con un pizzico di sale, ho aggiunto il formaggio e alla fine ho amalgamato tutto usando il frullatore di immersione o il tritatutto con il bicchiere ...
servita insieme a una fetta di pane ammorbidita in latte , passata nel uovo sbattuto e poi fritta

in romana : Supa crema de fenel si cartofi cu brinza topita

inspirata de reteta : http://invatsagatesc.blogspot.com/2008/02/crema-de-legume-si-branza-topita.html

am combinat insa fenel si cartofi ...si nu am pus vegeta /delikat sau alt cub de supa

deci reteta modificata :
4 felii de brinza topita
500 g de cartofi si fenel
1 l de apa
sare

am fiertcartofii si fenelul in apa cu putina sare
am pustotul in blender am adaugat si brinza topita ( 4 felii ) si am mixat ...

ff bun si usor voi mai face si cu alte legume sau verdeturi ....
servita cu o felie de piine inmuiata in lapte si trecuta prin albus de ou sau ou batut si apoi prajita

2 commenti:

Irina ha detto...

Frumos site-ul !
Mi-a placut tare mult si retetele sunt buuuune !
Bravo !

crista ha detto...

Multumesc mult Irina

Ultimi commenti