Minipanini di mais - Chifle de malai





Ricetta presa da : http://www.cookaround.com/yabbse1/showthread.php?t=53233 ho usato solo 2 cuchiaini di lievito

130gr di farina 00 o 0
100gr di farina di mais fine
2 cucchiaini di lievito per impasti salati*
2 cucchiai di zucchero
30gr di burro
100gr di latte
1 uovo
semi di papavero semi di sesamo semi di finocchio semi di cumino

Come un vero panino ripieno della provola dolce affumicata . L'ho scaldato per 20 secondi al MO.




in romana: Chifle din malai


130 -150 gr faina 00 sau O
100 gr malai fin de tot
2 lingurite de drojdie instant se poate inlocui cu cremor tartaro *
2 lingurite de zahar 30 gr unt topit
100 ml lapte
1 ou pt uns ( aici am gresit ca am pus oul in aluat ... din greseala ) .. dar e bun oricum
seminte de mac, susan, chimion, sare .. pt presarat deasupra ...

faina + drojdia + zahar si lapte se amesteca , se adauga untul topit si se lasa cca 20 min in frigider . Dupa 20 min se scoate aluatul, a crescut putin, se vede .. si se fac bilute care se pun pe tava pe hirtie de copt si se coc in cuptorul gata incalzit la 180°C dc e ventilat sau 200° C cuptorul static.


* cremor tartaro ... ca nu stiu cum se numeste in romaneste .. este un hidrogenat de potasiu... in alte limbi engl, fr ..germana seamana la denumire deci si in ro probabil ii zice la fel ... http://it.wikipedia.org/wiki/Bitartrato_di_potassio
Taiat si umplut cu o felie de cascaval afumat ( provola dolce affumicata ) si incalzit 20 secunde la microunde.

Nessun commento:

Ultimi commenti