Riso con barbabietole e formaggio feta - Orez cu sfecla rosie si brinza feta ( telemea)



ingredienti:
160 g riso
1 cucchiaio di olio/burro
brodo vegetale
1 barbabietola rossa giè cotta e pulita
formaggio feta

facciamo rosolare il riso con l'olio e aggiungiamo il brodo.. nelle ultime 5 minuti aggiungiamo anche la barbabietola gratuggiata. Si serve con il formaggio feta .

in romana:

160 gr orez
1 lingura de ulei sau unt
supa de legume
1 sfecla rosie gata fiarta sau coapta si curatata de coaja
brinza feta /telemea sarata
am calit orezul in ulei, am adaugat incet incet supa fierbinte cu polonicul... Chiar dc cineva va spune ca nu se popate fatra ceapa sa nu credeti nu in toate felurile de risotto se pune ceapa .. in cele cu gust mai delicat NU se pune .. iar asta este unul dintre risotto-urile delicate ...
Cind orezul era aproape fiert adica dupa vreo 15 minute, timp in care am tot adaugat supa cu polinicul, amestecam si cind scadea mai adaugam alt polonic de supa .. am pus si sfecla rosie rasa pe razatoarea mare ... au ramas bucatele are se simteau bine ..
Cind orezul a fost gata l-am pus in farfurie si am pus deasupra brinza feta usor sfarimata ...
o bunatate ... se amesteca gustul dulceag si fin al orezului cu sfecla cu gustul puternic si sarat al brinzei ... :buuun:

Nessun commento:

Ultimi commenti