Dalla "savarina" al dolce Cristina ( dolce innovazione) - Din savarina prajitura Cristina ( dulce inventie )


la ricetta delle savarine è qui


sforniamo, lasciamo raffredare e tagliamo in due
ogni metà sarà sciropata ( acqua, zucchero e rom) e lasciate in frigo per un paio di ore
mettiamo sopra ogni metà marmelata di arance , sopra cioccolato sciolto e poi della pana montata... sopra la panna cioccolato al latte sciolto ...


in romana :



din savarine am incercat sa reinventez o prajitura care seamana cu muulte prajituri si cu nici una in final :D
savarinele coapte , racite si taiate in jumatati se aseaza toate jumatatile cu taietura in sus pe platou
insiropate cu apa+zahar+rom si lasate la frigider
se scot din frigider si se ung cu gem de portocale ( nu foarte perfect)
se topeste ciocolata amara si se toarna pe jumatati peste gem ...
se bate frisca si se pune un mot de frisca peste ciocolata
se topeste putina cioco cu lapte ( si alune era a mea) si se mizgaleste peste frisca

2 commenti:

Mona ha detto...

mai cris, eu stiam ca tu inventezi/improvizezi retete...dar asa n-am mai vazut!!!....o savarina originala - a la Cris

crista ha detto...

da ... imi venea sa pling cind am stricat savarinele asa ca ....

Ultimi commenti