Coscia di pollo con limoni in salamoia - Pulpa de pui cu lamii in saramura


Nella coscia di pollo disossata adagiamo 1-2 fette di limone in salamoia e chiudiamo ( con lo spago da cucina o stuzicadenti ) , mettiamo nella teglia da forno con olio poco sale grosso e peperoncino o altri aromi .
Lasciamo intiepidire e tagliamo a fette ... il limone in salamoia ha un sapore un po' forte
in romana :
Pe pulpa de pui dezosata frumos fara sa o ciopartim asezam 1-2 felii de lamiie in saramura , legam cu ata pentru bucatarie sau prindem cu scobitori si asezam in tava cu ulei si sare groasa + boia de ardei ( iute).
Coacem bine, lasam sa se raceasca si taiem felii ...
Gustul lamiilor in saramura este destul de puternic.

5 commenti:

Mona ha detto...

super , ce frumos ti-a iesit rulada de pui !!!..cred ca au un gust fantastic de la lamai si o aroma ...
am sa fac si eu lamai din acestea, in saramura...pupice :-))

Cristina ha detto...

Mona neaparat sa faci lamiile ca sunt foarte bune ... iar carnea prinde un gust minunat .

pup iu!

Ely ha detto...

ricetta interessantissima! mi sorprendi ogni volta Cristina!

Irina ha detto...

Si eu pun lamai la sarat de multi ani.
Pun intr-un borcan 5 lamai si 5 linguri pline de sare, adaug 1/2 l de apa fierbinte si sucul de la o lamaie. Le las la murat timp de 3 saptamani.
Lamaile le folosesc la tocanite cu pui sau la mancaruri cu porc si masline, etc.

Irina

Cristina ha detto...

Irina asa ca tine nu stiam ... mai stiu varianta sa le crstezi in 4 pe lung dar fara sa le tai de tot .. deci numai in mijloc .. o sa fac asa si cu poze.. si puse cu sare , isi lasa zeama citeva zile si se completeaza cu ulei la urma ... bune si astea .. italienii obisnuiesc sa puna in ulei multe ...

Ultimi commenti