sabato 19 aprile 2008

Focaccia barese



La ricetta l'ho presa dal blog di Tatiana e Claudia e l'ha trovate QUI

ingredienti ( copia e incola ) :
400 di acqua
15 gr di lievito
50 olio extra vergine
1 cucchiaino di zucchero
400 semola di grano duro
200 gr farina 00
30 gr di fiocchi di patate *
1 cucchiaio raso di sale grosso

condimento:
olio extra vergine di oliva
pomodorini **
olive
origano

* al posto dei fiocchi di patate ho usato una patata sbucciata e cotta a MO, raffreddata e schiacciata

** i miei pomodori erano un po' troppo grossi e gli ho tagliato a pezzi e adagiato con la buccia verso l'impasto per non inumidire troppo

misura teglia 30*22 cm


in romana :


aluatul :
400 gr faina de griu dur (se poate folosi si doar faina obisnuita .. pt cine nu gaseste griu dur)
200 gr faina 00
15 gr drojdie de bere
1 lingurita de zahar
1 lingurita de sare groasa
400 ml apa calduta
15 ml ulei de masline
30 gr fulgi de cartofi ( cei pt piure instant)*

condiment:
ulei
rosii mici**
masline
sare groasa
origan


se face un aluat cu ingredientele de mai sus, se lasa sa dospeasca, se incalzeste cuptorul si in acest timp ungem tava cu ulei si cu miinile unse intindem aluatul in tava , intinsind cu degetele ... ungem cu pensula cu ulei, asezam deasupra maslinele si rosiile presaram cu origan si sare.

Lasam putin sa mai dospeasca pina cind se incalzeste cuptorul si coacem pina cind se rumeneste frumos ... la temperatura maricica .. cuptorul intre mediu si mare.
* in loc de fulgi de cartofi eu am pus un cartof curatat de coaja, copt la microunde ( sau il fierbeti ) , lasat sa se raceasca si strivit
** rosiile mele erau cam maricele si deci le-am taiat dupa care le-am asezat cu coaja spre aluat ca sa nu se ude prea tare

Pentru ca este destul de inalta o puteti taia di umple cu brinza, sunca .. ce vreti ...
dimensiune tava 30*22 cm