Bistecca cotta nella pentola a pressione - Friptura in oala sub presiune




Ingredienti :


bistecca ( una per ogni porzione)

patate sbucciate e tagliate a fette de 1-2 cm

pomodori a fette o pasata di pomodoro ( grossa)

peperoni tagliati a spicchi ( 1/4 o 1/6 ) senza semi

origano

sale ( grosso)

pepe

olio ( 1 cucchiaio )



aggiungiamo nella pentola a pressione con l'olio le bistecche (di vitella o alto tipo di carne .. io ho usato carne di tacchino ). Adaggiamo sopra le fette di patate, i pomodori, i peperoni , origano, sale, pepe . Aggiungiamo l'acqua per coprire la carne e metà del'altezza delle patate.


Chiudiamo la pentola e facciamo cuocere per 30-35 minuti a fuoco basso.




in romana


ingrediente:


felii de carne de vitel ca pentru friptura cite o bucata pentru fiecare portie

cartofi curatati si taiati felii de 1-2 cm

ardei gras curatat de seminte si taiat pe lungime in 4 sau 6

rosii felii sau bulion

sare grunjoasa

piper

origan

ulei ( 1 lingura)



in oala sub presiune ( minune) punem uleiul, asezam carnea si peste ea cartofii apoi rosiile si ardeii , sarea, piperul si origanul .. turnam apa cit sa acoperim carnea si cartofii pina la jumatate.


Coacem la foc mic 30-35 minute ...


eu am folosit carne de curcan de data asta ...

6 commenti:

adry ha detto...

Cris, intr-adevar e foarte apetisanta si sigur gustoasa!Sunt sigura ca e foarte frageda carnea gatita asa! Din pacate eu n-am oala minune(emoticon suparat)!

Cristina ha detto...

Adry parerea mea : e musai sa iti cumperi! :-)) ... este o minunatie o iubesc si ii vorbesc frumos, o dragalesc de cite ori o folosesc .. este parte din familie deja :-))
Sa ii scrii lui Mos Craciun !

Mona ha detto...

cris, nu am avut toata ziua net..macar acum am intrat putin sa te salut..
am avut o zi tare incarcata si nu am avut timp sa mai fac nimic din ce ti-am spus..fripturica aceasta o voi face pentru sambata (maine este vineri )..abia astept, mai ales acum ,ca am si vazut cum arata...buuuna ...
pupice :))

Cristina ha detto...

Mona rau fara nt.ul asta . offff ...

Fripturica merita toti banii, se face repede si este foarte buna. Astept sa imi povesteti ca ti-a placut, caci sunt sigura ca o sa va placa :-))

pupiceeeeeeeeeeeeeee

Mona ha detto...

cristinel..ce bunatate am facut eu , datorita tie ..ce textura minunata are carnea facuta asa..este moale parca se topeste in gura..super, super..am s-a mai mai fac si cu alt fel de carne(acum am folosit carne de vita)..cred ca toata vara am s-o repet mereu..se face si repede si este foarte "light"..nu faci multa caldura in casa si asta este esential acum vara..
multumesc tare mult de reteta..mii de pupicei de la baietii mei care au apreciat-o ff bine..:))

Cristina ha detto...

Ai vazut ... turcii astia sunt destepti rau... imi place tot mai mult bucataria lor:-)) Nu are ulei mult si alte porcarii plus ca se face in 2 timpi si 3 miscari iar tu poti face altceva in timpul asta si nici nu faci caldura in casa ca atunci cind ai gati la cuptor ... Sa stii ca pentru la vara e ideala !!
Sa va fie de bine !!

Vezi ca am un premiu mai jos pentru tine ...

pupiceeeeeeee

Ultimi commenti