Rosticciana (con polenta / mamaliga )


La ricetta di Claudia qui

ingredienti:


rosticciana di maiale

salsicce

funghi freschi

polpa di pomodoro

vino rosso

sedano, cipolla, carota

aglio

salvia e rosmarino

olio

sale e pepe


Fate soffriggere nell'olio gli odori tritati insieme alla rostinciana unire la conserva. Bagnare con il vino, far evaporare aggiungere i funghi, aggiustare di sale e pepe e far insaporire; unire la polpa di pomodoro. Unite alla carne la salsiccia a metà cottura. Cuocete a fuoco basso un’ora o fino a quando la carne comincia a staccarsi dalle ossa



per polenta :


4 misure* di acqua

1 misura di farina di mais

sale grosso



* io ho usato la stessa tazza da tè per misurare l'acqua e la farina di mais



in romana:



coaste de purcel

cirnati proaspeti

ciuperci proaspete ( de preferat)

suc de rosii cu pulpa

un pahar de vin rosu

telina ( tulpina), morcov si ceapa

usturoi

salvie si rozmarin proaspete

ulei *

sare si piper


* eu nu l-am pus caci a lasata carnea ( coastele si cirnatul grasime indeajuns)

Frigem in ulei telina, morcovul si ceapa ( putina!) taiate cubulete marunt impreuna cu coastele de purcel si cirnatii pe care apoi ii scoatem deoparte ( numai cirnatii) , adaugam vinul, lasam sa se evapore si adaugam ciupercile, sare, piper. Adaugam rosiile. La jumatatea timpului de coacere adaugam cirnatii si ciuperciile. Coacem in total la foc mic cca 1 ora sau pina cind carnea cade de pe os.

4 commenti:

isabella ha detto...

LA polenta pasticciata è una deel cose più buone! bel blog

Cristina ha detto...

Grazie Isabella !
E' buonissima hai raggione...

Ho aggiunto il tuo blog alla mia lista, ho trovato un sacco de ricette buona ( da te) incluso il mio amato stollen ...

Melianda ha detto...

yammy, de mult nu am mai mancat o mamaliga cu carne si sos si atatea legume, cred ca execut ceva in genul acesta saptamana asta

Cristina ha detto...

Meli merita efortul... eu data viitoare le voi coace in oala minune ( presiune)...

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