martedì 24 giugno 2008

Mini plumcake ( vaniglia e cacao )




4 uova
200 gr zucchero
100 gr burro sciolto
50 ml latte
350 gr farina 00
1 bustina lievito
vaniglia
1 cucchiaio cacao

- amalgamare le uova con lo zucchero
- versare il composto di burro sciolto e latte e incorporare nel impasto
- aggiungere la farina amalgamata con il lievito
- dividere l'impasto e aggiungere in una delle due metà il cacao
- imburrare e infarinare delle forme per i plum-cake o quelle che avete e versare il composto alla vaniglia e al cacao ( meglio sotto quello al cacao perché un po' più pesante )
- infornare a 180°C e cuocere per 40 minuti. Fare la prova stecchino prima di togliere dal forno.


in romana :



4 oua
200 gr zahar
100 gr unt topit
50 ml lapte
350 gr faina 
1 plic de praf de copt ( 16 gr)
vanilie
1 lingura de cacao

- amestecam ouale cu zaharul
- adaugam compozitia de untopit si lapte
- adaugam faina si praful de copt
- impartim aluatul in dooua, intr-o parte adaugam cacao
- ungem cu unt si presaram cu faina formele de chec ( mini chec) sau ce aveti in casa si varsam compozitia in straturi colorate ( mai bine sa o turnati pe cea cu cacao in partea inferioara caci e mai grea )
- coacem la 180 °C pt cca 40 minute sau cind faci proba cu scobitoarea si aceasta iese uscata din chec