Pasta con noci e zucchero - Macaroane cu nuci si zahar



La pasta cotta in acqua salata ( spaghetti, tagliolini, capelli di angello) scolata e raffredata va condita con :

- in una padella antiaderente aggiungiamo il burro ( o margarina ) sciolto con il pangrattato e lasciamo un paio di minuti a fiamma bassa.
- poi lo zucchero e giriamo con uno cucchiaio in legno per un paio di minuti, tempo in quale lo zucchero si sta caramellando pocco.
- e alla fine aggiungiamo i gherigli di noci ( che sono stati prima infornati per un paio di minuti nel forno molto caldo e poi macinati / triturati ) e la canella o la vaniglia secondo il vostro gusto.


in romana:

La macaroanele sau taitei fierte in apa sarata, scurse si racite se adauga :

- intr-o tigaie adaugam unt ( sau margarina) topite si pesmet si lasam citeva minute la foc mic.
- adaugam zaharul si amestecam cu o lingura de lemn vreo 2 minute timp in care zaharul se caramelizeaza putin.
- la sfirsit adaugam miezul de nuca ( care a fost mai intii copt/ incalzit la cuptor pentru citeva minute la foc mare si apoi macinata ) si scortisoara sau vanilia dupa gust.

7 commenti:

adry ha detto...

Cris, macaroane cu nuca!!!!!Un desert foarte apreciat in familia din Ro!
Amintiri din frumoasa mea copilarie!Azi trebuie neaparat sa merg la mercato sa-mi cumpar nuci ca mi-ai facut o pofta!!
P.S. G a ramas perplex cand i-am zis de paste cu nuca si zahar!

Cristina ha detto...

Adry sper sa ii placa si lui, F a mincat si ii plac ( el apreciaza dulciurile romanesti:-) ). Si noua ne facea mama cind nu avea timp de altele mai complicate ...cred ca o sa le mai refac la vara dar cu aluat ca de gnocchi ( adica "putisoare" ).. sunt si mai bune ...

Micul ha detto...

Crista, ce de taitei cu nuca am mancat in facultate.Ca era usor de facut.Mama imi punea, in borcane, nuca macinata cu zahar, si mac cu zahar, eu fierbeam pastele, si gata aveam un dulce bun de tot.

Cristina ha detto...

Micul buna ideea cu nuca pastrata la borcan :-)) Tare mai sunt bune retetele copilariei ...

Edith ha detto...

Mi-ai adus aminte de macaroane cu nucaaa si mi-ai facut o poftaaaa... Mama imi facea, trebuie neaparat sa fac si eu. Cu pesmet nu am mancat niciodata...

Cristina ha detto...

Edith sunt foarte bune. Noua ne facea cu pesmet de fapt era acelasi "maglavaiz" de la galustele cu prune. Uneori in loc de macaroane facea chiar aluatul de la galusti si apoi din el niste suluri ( faimoasele putisoare :-)) ) Eu inca mai am de facut nioste dlciuri pe care le facea maia ( bunica) si la care inca nu m-am incumetat..

dumitru ha detto...

chiar voi incerca macaroane si nuci.mi fa piacere che qualcuno a fatto un sito cosi.complimenti!

Ultimi commenti