Patate e cicoria - Cartofi si frunze de cicoare


- Lavare le patate ( novelle) e cuocerle a vapore, MO, o lessarle in abbondante acqua salata.
- Ritirarle, sbucciarle e tagliarle a fette piuttosto spesse
- Mettere la cicoria lavata, lessata a metà in una padella antiaderente con olio (1 cucchiaio), sale , aglio ( uno spicchio intero) e peperoncino e rosolarla
- Aggiungere le patate e insaporire tutto per alcuni minuti.
- Gratuggiare sopra il formaggio feta.


in romana :

- Spalati bine cartofii ( noi) si ii coaceti la aburi, microunde sau fierti in multa apa sarata.
- Ii scoateti, curarati si taiati n felii destul de groase.
- Puneti frunzele de cicoare spalate, fierte pe jumatate intr-o tigaie cu ulei ( 1 lingura), sare, usturoi ( un catel de usturoi intreg pe care il aruncati la sfirsit) si ardei iute si ii caliti.
- Adaugati cartofii si lasati sa prinda gust impreuna citeva minute.
- Radeti deasupra brinza feta (sau telemea).

Nessun commento:

Ultimi commenti