sabato 7 giugno 2008

Spezzatino di patate con polpettine - Mincare de cartofi si chiftelute - Potato and meatballs stew

erano cosi prima di infornarle coperte di carta alluminio / 
asa aratau inainte sa le pun la cuptor acoperite cu folie de aluminiu:

patate novelle
carne macinata
passata di pomodoro
condimenti e spezie varie secondo il vostro gusto ( sale, pepe, aneto e/o prezzemolo ) se volete dare un tocco orientale : cumino, cannella, chiodo di garofano ecc.

se la carne sembra grassa non aggiungete l'olio se invece la carne macinata e magra aggiungete nella salsa al massimo un cucchiaio di olio

- le patate sbucciate e tagliate a cubetti della misura delle polpette
- la carne condimentata al vostro piaccimento e formate le polpette ( tonde)
- adagiamo nella pirofila le patate e le polpette e versiamo sopra la passata di pomodoro con o senza olio.
- inforniamo nel forno già caldo, la pirofila coperta di aluminio e scoperta negli minuti
- se il sugo alla fine risulta troppo liquido sciogliete 1 cucchiaino di fecola di patate in pocca acqua fredda e versate nella salsa, amalgamate e lasciate al forno ancora per alcuni minuti.

in romana :


cartofi noi
carne tocata
sos de rosii
condimente si arome dupa gustul vostruc ( sare , piper, marar si/sau patrunjel) si daca vreti sa ii dati o aroma orienatala adaugati : scortisoara, cuisoare, chimen...


cartofii curatati si taiati in bucati de marimea chiftelutelor
formam chiftelute rotunde din carnea tocata aromata
asezam in vasul de sticla pentru cuptor cartofii si chiftelutele
varsam deasupra sosul de rosii
daca carnea este grasa nu mai adaugam ulei, daca carnea este slaba adaugam maxim 1 lingura de ulei in sosul de rosii
coacem in cuptorul incins deja, la inceput vasul acoperit cu folia de aluminiu iar in ultimele minute descoperit
daca sosul rezulta prea lichid adaugati o lingurita de amidon dizolvat in apa rece si amestecati in sos , apoi mai lasati la cuptor citeva minute


english

new potatoes
minced meat
tomato sauce
spices and flavors (salt, pepper, dill and/or parsley) and if you want to give a oriental flavor add: cinnamon, cloves, cumin ...


Peel and cut the potatoes into pieces same size of meatballs
mix the minced meat with spices and fresh parsley or dill
place in a glass oven pan potatoes and meatballs
pour over tomato sauce and a tbsp of oil ( optional)

bake in already hot oven at the beginning covered with aluminum foil and in the last minute without

if the sauce it is too liquid add a teaspoon of starch dissolved in cold water and stir into, then leave in oven a few minutes