lunedì 21 luglio 2008

Crema di fagiolini e patate - Supa crema de cartofi si fasole verde

patate
fagiolini
sale, olio ( o burro)
1 spicchio d'aglio
brodo ( il mio era di tacchino )

- mettere le patate in acqua salata e far bollire, quando sono quasi pronte aggiungete i fagiolini e lo spicchio d'aglio e lasciate ancora a bollire per bene.
- far passare attraverso un colino, togliete l'aglio e frullate con il minipimer le patate con i fagiolini e il brodo (caldo) quanto basta per ottenere una crema
- aggiungete alla crema l'olio e sale secondo i vostri gusti.



in romana :

cartofi
fasole verde
supa ( a mea era de curcan)
sare, ulei
1 catel de usturoi


- fierbem cartofii in apa cu sare, cind sunt aproape fierti adaugam fasolea verde si catelul de usturoi si lasam sa fiarba bine
- strecuram supa si aruncam catelul de usturoi, mixam cu minipimerul sau in blender cartofii, fasolea si supa ( calda) cit este nevoie ca sa rezulte o crema mai lichida sau mai consistenta dupa gustul vostru
- adaugam la supa crema ulei si sare dupa gust